Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
De twaalfde editie van de ShoppingNight, het grootste winkelevenement van Nederland, staat volledig in het teken van Feest aan Zee; ‘Fête de la Mer’ en biedt een avond vol acties en entertainment in de bruisende binnenstad van Den Haag. Een heerlijke avond uit, van Paris Plage tot petit four. Martinique, Saint-Tropez of Bretagne. Op vrijdag 29 juni kleurt Binnenstad Den Haag volledig blauw, wit, rood en waan je je volledig in de sfeer van Franse badplaatsen.

Met dit jaar meer deelnemers dan ooit is tijdens ShoppingNight de Binnenstad traditiegetrouw tot middernacht open en organiseren ondernemers zowel binnen als buiten, tal van leuke, gratis evenementen en activiteiten.

De Binnenstad op zijn Frans
De ShoppingNight is naast een mooie gelegenheid om tot laat te kunnen winkelen ook een bijzondere avond uit in Binnenstad Den Haag. In de Grote Marktstraat, die voor deze gelegenheid omgetoverd is tot ‘Paris Plage’ kan men struinen over een echte Franse markt maar ook genieten van optredens van het Internationale straattheatergezelschap Theater Tol die met hun imposante ‘bike parade’ de show zullen stelen. De Denneweg is dit jaar als nieuwkomer op de ShoppingNight de plek waar bezoekers de avond beginnen met een Frans aperitief. In en rondom deze straat, die omgedoopt wordt tot Saint-Tropez, zullen diverse sfeervolle optredens verzorgd worden.

Denk aan live Franse chansons van de Haagse chansonband Tess et les Moutons of een rustieke ‘bakfiets dj’ met bakelieten plaatjes. Dit alles onder de bomen en op de stoep onder retro gekleurde lampjes. Aan bijzondere aankleding zal het in de Haagse winkelstraten niet ontbreken, volledig in het thema zal in de Passage een vijf meter hoge Eiffeltoren oplichten, de Boekhorststraat verandert in tropisch Martinique en de XXXL Feest aan Zee strandstoel aan het begin van de Hoogstraat zal zorgen voor mooie fotomomenten.

Bijzonder gastvrij ontvangst in de winkels
Alle deelnemende winkels zorgen voor een bijzonder gastvrij ontvangst in hun winkels. Zo krijgen de eerste 250 klanten bij souvenirwinkel De Jongens aan de Vlamingstraat een lekker petit fourtje (taartje), gemaakt door de Haagse Bakkerij Hessing, geniet je bij de Hema van een ‘echt Hema hapje en drankje’ en proef je bij Dille en Kamille diverse Franse hapjes uit het Dille & Kamilleassortiment. Ook kunnen bezoekers van de ShoppingNight in diverse winkels gratis advies krijgen op gebied van make-up, huidverzorging, styling en geeft hoedenontwerper Berry Rutjes van het Noordeinde zelfs een gratis ‘make-up over’ van een professionele make–up artiest met een bijpassend hoedenadvies á la Brigitte Bardot. Bij cosmeticawinkel Lush krijgen klanten de mogelijkheid om zelf een product te maken dat ze vervolgens mee naar huis mogen nemen en bij Decathlon mag je gooien met de Quechua Pop-Up Tent, diegene die hem het snelste uitgooit, die wint hem!

Sale, acties en mooie aanbiedingen
Tijdens de ShoppingNight bieden vele winkels bieden aantrekkelijke kortingen aan op hun collecties, en er worden gratis goodiebags en cadeaupakketten uitgedeeld. Bij Brax aan de Hoogstraat draai je als klant je eigen korting bij het ‘Brax geluksrad van fortuin’ en bij Suitable ontvang je maar liefst 50% korting op aankoop van een tweede pak. Maar de ShoppingNight is er niet alleen voor fashionistas, ook op gebied van woonaccessoires en kunst en design is er voor ieder wat wils. Bij Atelier Camp & Co aan de Denneweg kun je tijdens de ShoppingNight voor slechts € 1,- je juwelen laten polijsten en biedt N & M Tapijt in de Boekhorstraat aantrekkelijke korting op hippe, ecologische en biologische wollen vloerbedekking.

Plat du jour á € 17,50
Start je avond bij één van de restaurants die een speciaal ShoppingNight Plat du Jour aanbieden. Van 18.00 tot 19.00 uur bieden diverse restaurants een aantrekkelijk geprijsde dagschotel aan, inclusief drankje. Zo eet je bij Bleyenberg aan de Grote Markt heerlijke Moules Frites avec un verre de vin blanc en presenteert chocladecafé Bolena aan de Boekhorststraat een bijzondere Boeuf bourguignon met chocolade. Wacht niet te lang om te reserveren want vol is vol.

Blijf op de hoogte, win fantastische prijzen
In aanloop naar de ShoppingNight kunnen volgers kans maken op prachtige prijzen van de diverse Haagse ondernemers. Van een ‘Groot gek typisch Tiger pretpakket’ van de Flying Tiger tot een Shoeby Fashion arrangement voor twee personen en van een Soap signature facial ter waarde van €80,- van Soap Treatment store tot een mooie vaas van Lasas en Loekov. Wil je niets missen, houd dan www.shoppingnight.nl goed in de gaten voor alle aanbiedingen, extra’s, het volledige programma en mooie prijzen. À Bientôt!