Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Niet één maar twee toptrio’s uit de Nederlandse jazz staan op zondag 28 januari op het podium van het Diamant Theater in Den Haag. Het Tim Langedijk Trio en het Rein Godefroy Trio  brachten beiden in 2017 een nieuwe cd uit, vol met lyrische en toegankelijke melodieën, subtiele harmonieën én avontuurlijke klanklandschappen.Het trio van gitarist Tim Langedijk houdt van mooie melodische lijnen en subtiele harmonieën waarmee ze intrigerende klanklandschappen creëren.

Diversiteit en krachtige expressies zijn kenmerkend voor het trio, dat inmiddels al weer ruim tien jaar samenspeelt.

Ze brengen moderne jazz die schuift richting fusion en country, waarbij de muziek zich flexibel beweegt en de toon altijd aangenaam blijft. Het Tim Langedijk Trio speelde op vele grote podia en jazz festivals in Nederland, waaronder het North Sea Jazz Festival. De eerste twee albums Testimonials uit 2008 en Inside The House uit 2010 werden bejubeld door de pers.

In het voorjaar van 2017 verscheen hun nieuwste album Up North. Jazzism schreef hierover: “Zijn muzikale standpunt is in lijn met wat John Abercrombie en Bill Frissel in beweging brachten”. Bezetting: Tim Langedijk (gitaar), Udo Pannekeet (basgitaar), Hans van Oosterhout (drums)Rein Godefroy wordt gezien als een van de meest veelbelovende jazzpianisten van Nederland en is bekend van onder meer zijn inbreng in groepen als Fullduplexx en het Paul Van Kemenade Quintet. Zijn stijl van spelen wordt vaak omschreven als avontuurlijk en zeer eigen. In het voorjaar van 2017 verscheen ‘It Will Come’, de debuut cd van dit bijzondere trio. Het album werd buitengewoon goed ontvangen door de (inter)nationale pers. “Godefroy beschikt – mede door zijn klassieke achtergrond – over een prachtige pianotechniek, een fluwelen toucher en een eindeloos reservoir aan ideeën. Muziek die je niet meer loslaat.” Cyriel Pluimakers, Jazzenzo). En in JazzFlits: “De energie bruist als uit een glas champagne, verfijnd en prikkelend.”(Sjoerd van Aelst, JazzFlits). Bezetting: Rein Godefroy (piano), Guus Bakker (bas), Pim Dros (drums)

Het Tim Langendijk Trio en het Rein Godefroy Trio spelen op zondag 28 januari vanaf 14:30 uur in het Diamant Theater, Diamanthorst 183 Den Haag. Entree € 12,- / € 6,- (studentenpas/Ooievaarspas). Tickets via www.projazz.nl of reserveren via: 070-4066381.