Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
De helft van de gemeenten doet nauwelijks iets om radicalisering tegen te gaan, aldus het dagblad Trouw. Terwijl het kabinet de lokale politiek juist een belangrijke rol toebedeelt in de aanpak van radicalisering en jihadisme. De Inspectie Veiligheid en Justitie waarschuwt dat signalen mogelijk niet worden herkend als niemand binnen de gemeente daarvoor is opgeleid.
 Het zijn vooral kleine (tot 50.000 inwoners) en middelgrote (tot 100.000 inwoners) gemeenten die geen antiradicaliseringsbeleid voeren, aldus de inspectie in een evaluatie van het antiterreurbeleid.

Radicalisering komt overal in Nederland voor, benadrukt de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Daarom is het van belang dat alle gemeenten, klein en groot, zich ermee bezighouden, ook als er geen concrete aanwijzingen voor problemen zijn.

Dat IS-sympathisanten lang niet altijd uit grote steden komen, blijkt uit de lijst met Nederlanders die naar Syrië en Irak zijn vertrokken en daar al dan niet vandaan terugkeerden. Op die lijst staan onder meer Raalte, Leidschendam en Velp, stuk voor stuk kleine gemeenten.

Bron: Trouw 14 september 2017