Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Elke zondagavond wordt op Midvliet FM tussen 21:00 en 23:00 uur de Popcorncorner uitgezonden, een programma vol met Popcorn-muziek. Voor wie het niet kent: de Popcorncorner is een programma met en over ‘De Belgium Popcornoldies’.
Net zoals de muziekstroming House vernoemd is naar de discotheek The House, is de Popcornmuziek vernoemd naar de dancingdiscotheek De Popcorn in het Vlaamse Vrasenem. De platenruiters in deze zaak waren in de zeventiger jaren de plastic muziek van dat moment beu en grepen terug naar de muziek van één of twee decades ervoor.

Uit dat repertoire pakten ze de dansbare muziek in een midtempo ritme en mixten die tot een zeer populaire submuziekstroming. Het programma met de 50’er en 60’er jaren muziek is een gespecialiseerd muziekprogramma dat duidelijk een vaste luisterkring heeft opgebouwd. Het programma heeft een boven lokaal karakter en wordt via de Midvliet stream ook beluisterd buiten de eigen regio tot in Vlaanderen toe.

Op 1e Pinksterdag (20 mei) brengt Midvliet FM in samenwerking met de Vlaamse lokale radio's Popcorncity, Minerva, Benelux en V-rocket de Popcorn Top 100 2018.  De Midvliet luisteraars van het zondagavondprogramma de Popcorncorner kunnen meedoen aan de samenstelling van de lijst door een persoonlijke Popcornoldies top10 te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inzenden van de persoonlijke top 10 is mogelijk tot en met zondag 13 mei. Meer infor5matie is te vinden op de website van Midvliet.