Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Traditiegetrouw geven de leerlingen van muziekschool Haenen uit Voorburg jaarlijks een podiumconcert in Theater Ludens. Deze vond afgelopen zondagmiddag plaats. De leerlingen waren verdeeld in drie groepen met telkens daartussen een half uurtje pauze. Totaal werd er door meer dan vijfenvijftig leerlingen opgetreden.

Zowel GroenLinks en het CDA hebben het plaatsen van geluidsschermen langs de A4 in hun verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten opgenomen. Inwoners van Voorschoten hebben sinds de bomenkap langs recreatiegebied Vlietland te maken met geluidsoverlast.

Op zondag 16 december om 13:05 uur is Esther Algra uit Heerenveen naar de studio van Midvliet om in Kakafonie haar nieuwe single ‘Lach met een reden’ te laten horen. Dit is de tweede single van Esther en ze is er supertrots op. Het nummer is geproduceerd door Martin Sterken met de backing vocals van Lana Wolf.Met dit swingende nummer vertelt zij dat er na regen altijd weer zonneschijn komt. Als je goed naar de tekst luistert en jezelf focust op het goede, krijg je vanzelf de kracht om door te gaan.

Door de jaren heen maakt ieder mens lief en leed mee, wat Esther als geen ander heeft mogen ervaren. Zij uit haar gevoel dan ook met haar muziek en zang. Haar lijfspreuk is dan ook  ‘Let Your Soul Shine’; dat zegt alles over hoe zij zelf in het leven staat.  Esther Algra staat al vele jaren met veel plezier en groot succes op het podium.
Maar met haar eigen nummers wil ze nog meer mensen gaan bereiken die het fijn vinden om haar zang en performance te zien en te beluisteren.

Een geweldige stem in combinatie met een mooie tekst en muziek geschreven door Martin Sterken is het recept voor een prachtig mooi nieuw nummer. Esther Algra hoopt met haar nieuwe single op nog meer publiciteit; iets dat zij verdient, een zangeres die zeker niet mag ontbreken op het landelijke podium!

Op zondag 16 december om 13:05 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Esther Algra en uiteraard hoor je haar muziek.
Op zondag 16 december om 12:30 uur komt Anita Hulshof naar de studio van Midvliet om haar nieuwe single te laten horen. ‘Tussen de wielen’ zo heet het nieuwe nummer van Anita Hulshof. Anita is geen onbekende in de artiestenwereld, al 35 jaar is deze rasartiest bezig de mensen te raken met haar mooie liedjes.‘Tussen de wielen’ is een cover van de overleden Margriet Kampen, beter bekend als de zingende taxichauffeuse, uit de jaren ‘80.

Anita kende het nummer van vroeger en had altijd de wens om het ooit zelf eens uit te brengen.In samenwerking met Terry West, die de tekst wat meer heeft uitgebreid, is het een compleet nieuwe productie geworden.
Anita heeft een fascinatie voor truckers, omdat ze voor haar optredens en werk veelvuldig onderweg is, vandaar dat dit nummer haar op het lijf is geschreven.

Anita heeft in 2003 het prachtige nummer ‘Mijn dochter’ uitgebracht, geschreven door Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham.Na vele singles was er in 2005 het album ‘On Tour’ geschreven door haar vader.
Anita treedt regelmatig op in het noorden en het midden van het land, en wil graag haar horizon verbreden en de rest van Nederland laten horen en zien wat zij in haar mars heeft.

Met ‘Tussen de wielen’ heeft ze een prachtig nummer te pakken, dat zeker een voorzet kan zijn om de rest van Nederland te veroveren!

Op zondag 16 december om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Anita Hulshof en uiteraard hoor je haar muziek.
In de Hoogvliet op de hoek van de Damstraat en het Molenpad in Leidschendam wordt lekker doorgeklust.

Ruim dertig personen van sportverenigingen en maatschappelijke organisaties bezochten deze week de bijeenkomstVerantwoord alcoholgebruik binnen de sport(vereniging) bij sportvereniging De Kievieten. Een avond waarbij bestuurders, betrokken leden, ouders en jongeren van verenigingen met elkaar stilstonden bij het gebruik van alcohol. De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Wassenaar in samenwerking met het NOC*NSF en de Stichting Jeugd en Alcohol.

Op woensdagavond 12 december in Midvliet Actueel:

- een uitgebreid vraaggesprek met de Haagse D66-wethouder Saskia Bruines van de buurgemeente Den Haag, die voorheen wethouder was in Leidschendam-Voorburg;
- een interview met de Leidschendamse thuisbakker Sanne Alblas;
en hoe kun je uit eten gaan en tegelijk een goed doel steunen?

De live-uitzending is woensdag 12 december tussen 20.00 en 21.00 uur. De herhaling is vrijdag 14 december tussen 18.00 en 19.00 uur.
De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "uitzending gemist radio" op www.midvliet.nlMidvliet Actueel is een programma van Hans Biard (redactie en presentatie), Tom Lek (gastenontvangst en fotografie), Irene Batelaan (regie) en Robert de Bok (techniek).
De politie heeft zaterdagnacht drie mannen aangehouden op de Maanweg in Voorburg. Dagblad 070 spreekt van 'Wild West-taferelen'.

De politie heeft zondagnacht een 26-jarige man aangehouden op verdenking van de brandstichtingen rond de Irenelaan en Scheltuslaan in Voorburg. Dat meldt het Voorburgs Dagblad.

Het CDA is verheugd dat in de presentatie van de plannen van Rijkswaterstaat om de kruisingen op de N14 per 2026 'ongelijkvloers' te maken rekening is gehouden met de inbreng van inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Op 6 december werd daartoe door Rijkswaterstaat een aangepast voorstel gepresenteerd. Bezoekers kunnen in dit plan zonder omwegen vanaf de N14 naar de parkeergarage van de Mall of the Netherlands. Een verbetering is dat het uitrijden nu zonder keerlussen gaat; dat is korter.

Wethouder Ingeborg ter Laak heeft afgelopen zaterdag naast het Stadhuis-Forum geopend. Hiermee werd ook de verkoop van de Magische kerstballen gestart. Met de opbrengst zullen wensen van eenzame ouderen vervuld worden. Ter Laak is blij met dit initiatief om ouderen uit hun eenzaamheid te halen.

Een scooter die geparkeerd stond voor verpleeghuis Sophieke in Wassenaar is dit weekend in brand gestoken. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Het voormalige stationsgebouw in Delft is omgebouwd tot restaurant Pavarotti. Voormalig minister en tegenwoordig burgemeester van Delft Marja van Bijsterveldt verzorgde zondag 9 december de feestelijke opening.

Autodieven hebben zondagnacht rond de klok van 02:00 een bedrijfsbusje opengebroken in de Westenburgstraat in Voorburg-West (niet ver van Station Voorburg). Dat meldt de website District8.net.

Cultuurwethouder Astrid van Eekelen heeft zondagmiddag 9 december de kerstthematentoonstelling geopend in Fotoatelier BW5 aan het Zwarte Pad in Voorburg. De fotoexpositie heeft als titel 'Kerstcadeau' en biedt een feestelijke potpourri aan werk van fotografen en beeldend kunstenaars uit Den Haag en Leidschendam-Voorburg, die tot 24 december als kerstcadeau te koop zijn. Van Eekelen had zich voor de gelegenheid dan ook in knalrood casual mantelpak gestoken, liet ze met de nodige zelfspot weten. Ze kwam er goed mee weg.

Aan de Scheltuslaan in Voorburg is in de nacht van zaterdag op zondag een tuinhuisje afgebrand. Vorige maand brandde in het Loo ook al een tuinhuisje af. De politie denkt aan brandstichting en is volgens nieuwssite District8.net op zoek naar twee mogelijke daders.

Het team van het radioprogramma 'Sporttribune' van de lokale omroep Midvliet FM waar Wassenaar ook deel van uitmaakt, was maandag 3 december jl. te gastbij voetbalvereniging Blauw Zwart. Hiermee wilde Midvliet FM de Wassenaarse sportverenigingen nog meer op de kaart te zetten en aantonen hoe de sport leeft in deze stad.

Kidscollege in de vakantie: Minecraft workshop 'Atlantikwall - bouw je eigen bunker'.  In deze Minecraftworkshop gaan we aan de hand van oude foto’s en beschrijvingen de ‘Marine Seeziel-Batterie Scheveningen Nord’ nabouwen. Met een mede-Minecrafter bouw je in twee uur tijd dit bunkercomplex, inclusief ondergrondse gangen en kanonnen.

Het Voorburgs Opera Koor geeft op maandag 17 december om 19.30 uur een gratis kerstconcert met samenzang in de Oude Kerk, Herenstraat 77 te Voorburg. De Oude Kerk is open vanaf 19.00 uur. Er worden werken gezongen van o.a. Bach, Fauré Mozart, Vivaldi en ook het wereldberoemde Stille Nacht en Wij komen te samen, zal in de samenzang niet ontbreken.

In de Koningkerk te Voorburg wordt dit jaar een gelegenheidskoor samengesteld voor kinderen in basisschoolleeftijd. Dit koor bestaat slechts voor één evenement, namelijk de kerstmorgenviering. Alle kinderen op basisschoolleeftijd kunnen met dit gelegenheidskoor meedoen. Ieder die zich opgeeft krijgt de tekst van de liedjes en een door een band ingezongen cd tevoren toegestuurd.

Altijd alles al willen weten over vleermuizen? Of over die geheimzinnige vleermuisbunker aan de Wassenaarse Slag? Kom dan gezellig met het hele gezin naar onze lezing op vrijdag 4 januari in de filmzaal in Bibliotheek Wassenaar!

Terug van weggeweest! Zondag 16 december is er weer CineMini, een filmvoorstelling voor de allerkleinsten in Filmhuis Wassenaar: "De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen". Op deze ochtend wordt een film gedraaid voor de allerkleinsten onder ons. Het licht in de bioscoop gaat niet helemaal uit en het geluid zal niet al te hard zijn. Ook is het niet erg dat kinderen wat praten of lopen.

De bewoners van de Hoekwaterstraat in Voorburg  maken zich zorgen omdat de hele straat al twee dagen zonder verlichting zit. Als er geen licht meer uit de huizen komt, is de straat geheel donker. Dit is wellicht een uitnodiging voor mensen met minder goede bedoelingen. Elders in de gemeente staan verplaatsbare lichtkranten met de mededeling: ‘Zet inbrekers in het licht en voorkom inbraken’. Dat is zonder straatverlichting niet mogelijk.

Op zaterdag 8 december opende Frank Rozenberg in Theater Ludens te Voorburg een expositie van 25 amateurfotografen uit Leidschendam-Voorburg. De fotografen zijn enthousiaste actieve 60-plussers die les krijgen van Ruud van den Houte bij de speciale Florence Foto Studio van Florence Actief. De deelnemers leren alles over het vak fotograferen.

Ruim twaalf jaar hebben de vrijwilligers van Stichting Sportaccommodaties Leidschendam-Voorburg er keihard voor gewerkt, dit najaar konden ze eindelijk de sleutel van de nieuwe gym- en turnaccommodatie in Voorburg in ontvangst nemen. Deze prestatie werd door de gemeente Leidschendam-Voorburg beloond met de titel Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2018.

Het hart van Wassenaar kent sinds november een erkend duurzaam bloemist. Bloemist en eigenaar Edwin Vollebregt van bloemenspeciaalzaak De Boeketterie certificeerde zich voor de Barometer Duurzame Bloemisten. De ondernemer paste zijn zaak en werkwijze aan om het predicaat met status zilver te kunnen dragen.

De officiële opening door cultuurwethouder Astrid van Eekelen van de kerstexpositie in Foto Atelier BW5 in Voorburg vindt plaats op zondag 9 december om 14.00 uur. Vanaf 13.00 uur kunt u al terecht. De kerstexpositie met als titel 'Kerstcadeau' laat divers werk zien van zes fotografen, kleurrijke schilderijen en torso's van Gerard de Gier en popart kunst Freek Henkes.

Het jaar loopt ten einde en daarom hoog tijd om uit te kijken naar het volgende, alles beter doen wat het afgelopen jaar niet helemaal goed is gegaan. Op sportief gebied de voornemens werkelijk waar maken en de hardloopschoenen wel aan trekken. En wat is mooier dan dit in Stompwijk te doen voor de Meerhorstloop.

Dankzij de inzet van bijna vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Het Deijlercentrum in Wassenaar, is in de maand november bijna 70.000 euro opgehaald voor Unicef. Met dit recordbedrag kan Unicef kinderen op de vlucht helpen. Wederom steunde de Nederlandse Bridgebond de Unicef Bridgedrive, waardoor nog meer bridgespelers meededen.

De gemeente Leidschendam-Voorburg, woningcorporaties Vidomes en WoonInvest, de Huurdersraad Vidomes en Huurdersvereniging Respectus ondertekenden op 6 december de jaarlijkse prestatieafspraken voor het sociaal wonen. Voor de periode 2019/2022 richten de partijen zich sterk op de noodzakelijke uitbreiding van het aantal sociale huurwoningen op locaties in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg en de verduurzaming.

Op vrijdag 7 december ontving Wassenaarder, A.G.L. (Andel) van der Meij, een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Frank Koen. De heer Van der Meij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van der Meij ontving de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de keel-, neus- en oorheelkunde in het algemeen en zijn initiatieven binnen de KNO-afdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het bijzonder.

Sport en Welzijn (SenW) organiseert van 7 december tot en met 3 januari verschillende activiteiten, zodat jongeren in Leidschendam-Voorburg in de kerstvakantie niet stil hoeven te zitten en zich niet hoeven te vervelen. De activiteiten worden op verschillende locaties gehouden.

Alweer 45 jaar geleden bracht de Haagse Golden Earring de wereldhit Radar Love  uit. Als hommage aan deze song - die wel erg diep in het Haagse dna zit - en natuurlijk aan de Golden Earring zelf, nodigden Marcello en Els collega's uit om werk op het thema Radar Love te maken.Aan deze expositie in de Rock Gallery doen in totaal 12 kunstenaars mee! Schilderijen, tekeningen en grafisch werk allemaal met Radar Love als thema.

Rijkswaterstaat heeft op 6 december in een zeer druk bezochte bijeenkomst in het Fletcherhotel te Leidschendam een nieuwe variant gepresenteerd voor de aanpassing van de N14 om de doorstroming te verbeteren.

Rondscheuren op het circuit in Zandvoort: het is een droom van heel veel jongens! Martijn van Cuijk uit Voorburg had ook zo’n wens, maar dan nét iets anders. Martijn wilde namelijk niet racen in een dure Porsche, Ferrari of Bugatti, maar in een Fiat Multipla. Met een smoes werd Martijn donderdag door zijn vader naar Zandvoort gelokt, waar hij werd verrast dankzij ‘De Beste Wensen van 538’.

Afgelopen woensdag zijn de eerste werkzaamheden gestart op het speelveld in de Lignestraat in Wassenaar. Het speelveld krijgt een opknapbeurt. Uitvoerder dhr Alexander Twemlow liet Midvliet het volgende weten. Het asfalt zal 7 december worden vernieuwd en de grond zal rondom aangevuld en ingezaaid worden.

Het Sint Maartenscollege in Voorburg reikte donderdag 6 december een cheque van bijna elfduizend euro uit aan Giro555 voor hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi. Bijna honderd leerlingen en dertien docenten wandelden 14 november in verband met Maartensdag in zo'n twaalf uur tijd een nachtelijke sponsormarathon van Zandvoort terug naar Voorburg.

Er was grote paniek op basisschool De Driemaster in Voorburg afgelopen woensdag. Twee pieten, die nog niet hadden leren lezen, waren per ongeluk op het dak terechtgekomen. Ze konden het bordje 'verboden toegang' niet lezen.
Ze stonden te dansen en te springen op het dak maar konden er niet meer af!

Vol verwachting klopten woensdag de harten van tientallen patiëntjes in het Juliana Kinderziekenhuis. En de kinderen werden niet teleurgesteld. Sinterklaas, zijn dansende Pieten en de Pietenband bezorgden de patiëntjes een onvergetelijke middag.
Het was een drukte van jewelste in en rond het Juliana Kinderziekenhuis. ’s Middags arriveerden de Pietenband De Vrolijke Pepernoten en de dansende Pieten van Interstate Dansstudio bij de hoofdingang van het HagaZiekenhuis.

Muziekvereniging St Caecilia nodigt alle inwoners van Leidschendam-Voorburg uit voor het bijwonen van het kerstconcert. Dit kerstconcert vindt plaats op vrijdag 21 december in het Marcanto Muziekcentrum, het verenigingsgebouw van St Caecilia Voorburg aan de Groene zoom 11 te Den Haag; aanvang: 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

8 december is het zover! Deze zaterdag van 17:00 tot 20:00 uur is iedereen welkom in buurttuin Zoete aarde in Zoetermeer op de Lichtjesavond. De buurttuin vind je aan de Broekwegzijde nummer 195 én op Facebook (Buurttuin Zoete Aarde).
Lichtjesavond, nu voor de vierde keer is de mooiste avond op de tuin van het jaar.

Op zaterdag 8 december om 16.00 uur opent in Theater Ludens te Voorburg een expositie van 25 (amateur)fotografen uit Leidschendam-Voorburg. De fotografen zijn enthousiaste actieve 60-plussers die les krijgen van Ruud van den Houte bij de speciale Florence Foto Studio van Florence Actief. De deelnemers leren alles over het vak fotograferen.

"De Burgerinitiatief Groep Leidschendam-Noord slaat alarm. Over Park Schakenbosch, de Duivenvoordecorridor en The Mall of the Netherlands. De Gemeente Leidschendam-Voorburg ziet zichzelf graag als een ‘Groene Woonstad’. De Gemeente is echter in een niet te stuiten tempo bezig met de ‘ontgroening’ van onze gemeente. En dat niet alleen: de gemeente is hard op weg een ‘Filestad’ te worden met alle vervuilende en gezondheidbedreigende gevolgen van dien.

Geronk en omvallende bomen in het Ganzenhoekbos in Wassenaar. Boswachter Mark Kras en zijn collega's oefenden dinsdag met het omzagen van bomen. Geen zorgen over zinloze vernieling: de bomen waarop werd geoefend stonden al op de nominatie om omgezaagd te worden.

Twee weekenden extra zijn de gratis videoprojecties van The Hague HighLights op de Ridderzaal en het Kurhaus te zien. Feest aan Zee heeft in samenwerking met Gemeente Den Haag vanwege de vele enthousiaste reacties besloten om tot en met zaterdag 22 december door te gaan.

Vrijdag 30 november kwamen bijna 300 scholieren van 40 scholen in actie op voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren op gastschool het Mendelcollege in Haarlem, waaronder het Rijnlands Lyceum uit Wassenaar. De debaters lieten zien wat ze kunnen en zijn als 32e team geëindigd.

Een droom is werkelijkheid geworden voor Jack (63) uit Leidschendam. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werden Jack en zijn echtgenoot Aletta eerst met een smoes uitgenodigd bij het Gemeenlandshuis in Amsterdam van Vereniging Hendrick de Keyser. Daar stond Robert ten Brink, ambassadeur van de BankGiro Loterij, klaar om het echtpaar te verrassen met de cheque.

Het CDA heeft de realisering van een geluidwerende voorziening langs rijksweg A4 ter hoogte van Leidschendam en Voorschoten opgenomen in haar programma voor de statenverkiezingen in Zuid-Holland op 20 maart 2019. Hiermee is zo’n geluidsscherm of geluidswal een stapje dichterbij gekomen.

Vanaf zondag 9 december gaat de nieuwe jaardienst 2019 in bij HTM. In 2019 verlengt HTM de spits van 18.00 uur naar 19.00 uur. De frequentie van tram 6 in de middagspits wordt verhoogd van zes naar zeven trams per uur. RandstadRail 3 en 4 behouden
hun frequentie in de spits van twaalf trams per uur.

VVDDe gemeente moet meer mensen uit de bijstand weer aan betaald werk helpen. Een nieuwe manier van werken van de gemeente om dat voor elkaar te krijgen moet snel worden ingevoerd. Daarvoor pleitte VVD-raadslid Philip van Veller vorige week in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. De plannen die onlangs aan de gemeenteraad werden voorgelegd gaan hem niet voortvarend genoeg.

Handbalclub Olympia 72De F-jes, kinderen in de leeftijd van 6 en 7 jaar, van handbalclub Olympia 72 uit Wassenaar stonden gek te kijken toen er ineens Zwarte Pieten op de training kwamen. Ze hebben de boel flink opgezweept. Ze trainden mee met de jongste kinderen. Er zijn nog voldoende plekken voor de jeugd om bij een team te komen.