Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Alle nieuwsberichten
De Top 5 voor de naam van het nieuwe WZH woonzorgcentrum in Voorburg is bekend. In willekeurige volgorde: WZH Huygenshuis, WZH Huygenshof, WZH Sionshof, WZH Vliethof, WZH Huygensvliet. De komende weken kan een ieder die dat wil, stemmen op de naam van zijn/haar voorkeur.

Met een gastles over de ‘Bocht van het Corbulokanaal’ is afgelopen week het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed gestart in Leidschendam-Voorburg. Leerlingen uit groep 7 van basisschool De Zonnewijzer kregen uitleg over het Kanaal van Corbulo, één van de belangrijkste Romeinse gegraven waterwegen in Nederland die door de gemeente loopt.

De lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen heeft naar aanleiding van klachten van inwoners een bezoek gebracht aan de Appelgaarde te Voorburg nabij station Mariahoeve.

De politie heeft vorige week een verdachte aangehouden van diefstal en mishandeling van een bejaarde vrouw in winkelcentrum Leidsenhage, afgelopen augustus.

Het CDA-Leidschendam-Voorburg wil dat eerst een grondige evaluatie gedaan wordt in Voorburg-Midden, voordat het afvalbeleid van 'omgekeerd inzamelen' ook in andere wijken wordt uitgerold. Dat stelt de partij in een persbericht.

Op de derde woensdag van januari vindt traditiegetrouw de nieuwjaarsbijeenkomst 'Klaar voor de Start' plaats voor ondernemers uit Leidschendam-Voorburg.

Leidschendammer Jan van Vliet maakte na zijn pensionering drieëneenhalve maand lang een fietstocht langs de Noordzee. Hij schreef er een boek over, dat afgelopen december verscheen.

Zaterdag 20 januari heeft lijsttrekker Nadine Stemerdink tijdens de nieuwjaarsborrel van de PvdA Leidschendam-Voorburg het verkiezingsprogramma voor de aankomende raadsperiode ‘Samen werkt!’ gepresenteerd. Centraal in het verkiezingsprogramma staat het thema bestaanszekerheid.

Timmerman Mark Slats uit Wassenaar is zondagmorgen bij zijn terugkeer in Nederland op Schiphol onthaald door familieleden en fans. Vorige week verbrak Mark Slats vorige week het wereldrecord oceaanroeien. Hij roeide solo en non-stop de 5.000 kilometer van de Canarische eilanden naar de Kleine Antillen. Hij deed hier in totaal 30 dagen, 7 uur en 49 minuten over.

Op dinsdagavond 23 januari is er een raadsvergadering van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het is de laatste vergadering voor de recesperiode voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Deze raadsvergadering wordt live uitgezonden via Midvliet FM. De vergadering in Huize Swaensteijn aan de Voorburgse Herenstraat start om 19.30 uur en is openbaar toegankelijk. De programma's Cabaretwereld, Midvliet Actueel en BaanBreker komen deze avond te vervallen.
Den Haag is een historisch rijke stad, politieke hoofdstad, hofstad en internationale stad van Vrede en Recht. Gilde Den Haag heeft een cursus ontwikkeld om deze veelzijdige geschiedenis van de mooie stad achter de duinen te delen met geïnteresseerden.

Op woensdagavond 7 maart van 20:00 tot 21:30 uur (inloop vanaf 19:30 uur) houdt Ondernemend Wassenaar een groot verkiezingsdebat in de Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE  Wassenaar. Men wil dan de lijsttrekkers van de acht politieke partijen die op 21 maart aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen, met elkaar de degens laten kruisen over de lokale economie onder leiding van Martijn de Greve, bekend van het politieke praatprogramma WNL Haagse Lobby op NPO Radio.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart bepalen we met z’n allen wie het de komende vier jaar voor het zeggen krijgt in de gemeenteraad. Nou ja, met z’n allen... Bij de verkiezingen van 2010 en 2014 kwam nog geen 54 procent van de kiesgerechtigden stemmen. Wij willen je uitdagen dit jaar actiever mee te doen, ook al in de komende weken. Door mee te beslissen welke onderwerpen volgens jou de aandacht verdienen van de lokale politici!

Op 9 en 16 januari hebben een aantal leden van de buurtpreventieteams Damsigt, Forum Hadriani en Duivenvoorde in Voorburg de reanimatiecursus en AED gevolgd. En met succes! Allemaal een certificaat. 

Rabobank Regio Den Haag organiseert dit jaar weer de Rabobank Clubkas Campagne. De basisgedachte van de campagne is dat leden van de bank inspraak hebben op de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank. Deze winst vloeit zo terug naar de lokale gemeenschap. In onze regio doen drie lokale verenigingen mee: scouting Hubertus-Brandaan in Voorburg, voetbalvereniging SEV in Leidschendam en voetbalvereniging BSC’68 in Benthuizen. 

Schiffmacher is één van de belangrijkste figuren in de wereld van tatoeage. Ooit begon hij als etaleur/fotograaf bij de Bijenkorf. Inmiddels is hij met pensioen en kijkt terug op zijn veelbewogen leven. Henk Schiffmacher. Wereldreiziger, avonturier, liefhebber van de mens en hun diverse culturen. Liefhebber van vrouwelijk schoon, charmeur, provocateur, leraar, inspirator en humorist. Veel valt er over de man te zeggen; you love him or you hate him. Maar je kan niet meer om hem heen. Hij heeft tatoeage in Nederland op de kaart gezet en heeft het culturele erfgoed van oude stammen weer onder de aandacht gebracht. Hij is internationaal erkend als één van de belangrijkste figuren in de wereld van de tatoeage en ziet zichzelf als ‘the poor man’s Rembrandt’, één van en voor het volk.

Henk Schiffmacher komt uit een katholieke slagersfamilie in Harderwijk. Van jongs af aan had hij een voorliefde voor tekenen en verzamelen. Voor school had hij weinig belangstelling. Hij wilde schilder worden. Voor het eerst gaat hij het theater in om hierover te vertellen.

Op woensdag 31 januari staat hij in Theater Ludens in Voorburg.

Op woensdag 24 januari is Henk Schiffmacher te horen in Van Horen Zeggen bij Midvliet FM. Dit kunst- en cultuur programma wordt van 19.00 tot 20.00 uur uitgezonden. Het programma wordt op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur herhaald.
De ChristenUnie-SGP Leidschendam-Voorburg heeft de conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart bekend gemaakt. Het huidige raadslid Jan-Willem Rouwendal is opnieuw de lijsttrekker.

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt vrijdag 2 februari van 13.00 tot 16:00 uur naar Van der Valk Hotel Wassenaar Den Haag, Zijdeweg 54 in Wassenaar om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Vrijwel alle mbo-locaties van ROC Mondriaan in Den Haag, Delft/Rijswijk en Leiden houden open dagen op vrijdag 26 januari van 15.00 tot 21.00 uur en zaterdag 27 januari van 10.00 tot 14.00 uur. Ook de School voor VAVO doet mee. Tijdens de open dagen zie je de scholen in bedrijf en kun je kennismaken met de studenten en de docenten.

Ben Mertens is ook het volgend seizoen keeperstrainer van de selectie van voetbalvereniging RKAVV in Leidschendam. De 58 jarige Mertens gaat al weer zijn 4e seizoen in bij de Leidschendammers. Patrick van Pruijssen blijft ook aan als trainer van de selectie. Nu is het ook zo dat Patrick moeilijk weg te denken is bij de club maar dit seizoen, nu bij de grote mannen, voldoet hem, alswel de club, goed.

Op woensdag 31 januari houdt Welzijn Rijswijk weer een Wereldkeuken in wijkcentrum Stervoorde. Vanaf 17.45 uur staan de deuren open aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De Wereldkeuken is  een maandelijkse open eettafel (elke laatste woensdag van de maand). Iedereen is welkom, maar er is per keer plaats voor 30 personen. De kosten zijn € 5,00.

Op zondag 14 februari om 11:00 uur kunt u een flinke winterwandeling maken door de duinen van Meijendel, het waterwingebied van Dunea. Ontdek hoe mooi de duinen zijn, ook in het winterseizoen. De gidsen van IVN Den Haag wijzen je de weg. Er wordt gestart bij het bezoekerscentrum van Dunea, de Tapuit aan het eind van de Meijendelseweg in Wassenaar. 

Op donderdagmiddag werd bekend dat de veteranen van voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam genomineerd zijn voor de sportprijs voor de beste teamprestatie van de gemeente Leidschendam Voorburg. Een lid van RKAVV had enkele maanden geleden de boel 'aangeslingerd' op Facebook en vele nominaties (eigenlijk een voorstel om dit team te nomineren) van anderen volgden die ook vinden dat het veteranenteam hiervoor in aanmerking zou moeten komen.

Sta jij ook stil bij kanker? Loop dan mee tijdens de SamenLoop voor Hoop Haaglanden van het KWF op 26 en 27 mei in Park Vreugd en Rust te Voorburg. Op donderdag 1 februari is iedereen van harte welkom op de eerste teamcaptainbijeenkomst bij de Leidschendamse Speeltuinvereniging aan de Rozenlaan 16 in Leidschendam. Je kunt binnenlopen vanaf 20.00 uur. De avond start om 20.15 uur.

Behalve het record van 80 gratis toegankelijke optredens heeft het Affligem Bluesfestival Delft tijdens de 20e editie een aantal interessante specials op het programma. Zowel op vrijdag 16 februari als op zaterdagmiddag 17 februari staan in het Rietveld Theater voorstellingen gepland waarbij de oorsprong van de blues wordt belicht.

Theater Ludens in Voorburg was afgelopen woensdag het decor van het jaarlijkse Winter Wonderland Festival van Sport en Welzijn (SenW). Onder grote belangstelling van familieleden dansten, acteerden en drumden kinderen van de Brede Scholen in Voorburg op een echt theaterpodium.
 

De eerste Beursvloer Wassenaar wordt gehouden op dinsdag 17 april van 17.00 tot 20.00 uur. De Beursvloer wordt georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Wassenaar. De Beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld. 

In Zoetermeer start op donderdag 15 februari start de cursus Psychische problemen in de familie. Deze cursus is bedoeld voor direct betrokkenen van iemand met psychische problemen. De cursus heeft als doel het verminderen van de belasting van volwassen mantelzorgers van mensen met psychische problemen door het vergroten van de grip op het leven.

Zein International Childcare verstevigt haar positie in de Haagse regio door een zesde vestiging te openen in Voorburg. Momenteel worden de laatste werkzaamheden verricht aan de verbouwing van het statige rijksmonument ‘Huis de Werve’ zodat het kinderdagverblijf begin maart haar deuren kan openen.

D66 Leidschendam-Voorburg heeft tijdens de nieuwjaarsborrel op 17 januari haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De programmacommissie heeft het programma tijdens de nieuwjaarsborrel in aanwezigheid van tientallen leden overhandigd aan afdelingsvoorzitter Frans Bothof.

Wellicht komt er een megabioscoop in de buurt van het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Megabioscoop Kinepolis ging samen met vastgoedexploitant Unibail Rodamco zonder succes in beroep tegen de bioscoop bij het stadion van ADO Den Haag.

GroenLinks Leidschendam-Voorburg zet voor de komende verkiezingen in op armoedebestrijding, bereikbare en goede zorg, schonere lucht en meer sociale woningbouw. Tijdens een bijeenkomst in Theater Ludens in Voorburg presenteerde GroenLinks Leidschendam-Voorburg het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen speelt Frank Peters op zondag 28 januari een poppenkastvoorstelling in Bibliotheek Wassenaar. Deze voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Ssst! De tijger slaapt!, geschreven door Britta Teckentrup, dat verkozen is tot prentenboek van het jaar 2018.

Op woensdag 24 januari om 09.00 opent men bij basisschool De Margriet in Leidschendam samen met de kleuters en hun ouders de ‘sprekende’ afvalbak op het speelplein . Afdeling Stadsbeheer Leidschendam-Voorburg heeft deze sprekende afvalbak speciaal besteld voor op het schoolplein.

Tijdens de Aziëweken zal actrice/zangeres Wieteke van Dort haar opwachting maken in Bibliotheek Wassenaar. Als Tante Lien zal zij conferences doen en Indische verhalen voorlezen. Wieteke van Dort is geboren in Surabaya en is bekend geworden door vele kinderprogramma’s (De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom voorheen De Kindervriend) en natuurlijk het Nederlands-Indische personage Tante Lien in De Late Lien Show.

Het tramverkeer is in de loop van donderdagmiddag weer op gang gekomen. Door de vele stormschade zal het treinverkeer nog nauwelijks vanaf de avondspits rijden. Tramlijn 1 tussen Delft en Scheveningen kan door de vele stormschade niet rijden. Er is vervangend busvervoer.
Donderdagochtend werd door de storm allereerst besloten om geen trams en bussen meer te laten rijden. Vanwege de harde wind was het 'te gevaarlijk' geworden. Ook Connexxion besloot later om geen bussen meer te laten rijden en de NS besloot om het totale treinverkeer in Nederland plat te leggen.

Welzijn Rijswijk en de Boostcampcrew willen de doorstart van de tiener Boostcamp in park de Driesprong  niet ongemerkt  voorbij laten gaan. Daarom is er op 20 januari van 14.00 tot 17.00 uur een Kick off van de ‘Boost up’- middag voor jeugdigen vanaf 8 jaar in Park de Driesprong in Te Werve.

Op woensdagmiddag is er in wijk- en dienstencentrum De Plint in Leidschendam een tekenklas. De leerlingen laten nu op een expositie zien wat ze geleerd hebben.Er wordt gebruik gemaakt van diverse technieken in de tekenklas; van potloodtekenen en acrylschilderen tot aquarelleren. De onderwerpen zijn ook breed en vrij; van landschap tot portret.

Vrijdag 26 januari bespeelt Jan Verschuren het Van Damorgel in de monumentale Dorpskerk in Zoeterwoude. De kerk is verwarmd en er zullen honderden lichtjes branden.

Zes vriendinnen komen elke vrijdagavond bij elkaar om Trivial Pursuit te spelen. Een vreemd stel. Twee Spanjaarden die een verdieping hoger wonen dan Suzanne: nog een vreemd stel.

Jong geleerd is oud gedaan! Kinderen vinden het vaak leuk om in de keuken te helpen. Bij Superchefs ontdekken ze in een reeks van 8 kooklessen hoe gezond, lekker en makkelijk koken kan zijn.

Dat de provincie ingreep was geen verrassing. Ondanks urgente waarschuwingen over de financiën en bestuurskracht bleken coalitie en college niet in staat om te komen tot een effectieve aanpak van de onderliggende problemen.

Niet één maar twee toptrio’s uit de Nederlandse jazz staan op zondag 28 januari op het podium van het DiamantTheater in Den Haag. Het Tim Langedijk Trio en het Rein Godefroy Trio brachten beiden in 2017 een nieuwe cd uit, vol met lyrische en toegankelijke melodieën, subtiele harmonieën én avontuurlijke klanklandschappen.

De Haagse muziekgroep De Règâhs bestaat 10 jaar en viert dat op zaterdag 27 januari in Theater Warenar in Wassenaar. Het wordt een feestelijke avond met geniale gitaarmuziek en veel Haagse humor.

De commissie van de Peter Tetteroo Bokaal heeft namens het Delftse festival Westerpop, 33 inzendingen uit de regio van Delft en omstreken, moeten beoordelen. Inmiddels zijn negen bands geselecteerd voor de voorronden van deze prestigieuze Delftse popprijs. De eerste twee voorronden hebben inmiddels plaatsgevonden. De bands Kicke en Molehill Mountain zijn uitgeroepen tot winnaars.

Inspreektekst tijdens de raadsvergadering van de gemeente Leidschendam-Voorburg op 16 januari met betrekking tot de plannen over de bebouwing op de Rijnlandlaan in Voorburg.

Op maandag 15  januari is de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor de verkoop van Huize Den Deijl en het bijbehorende Huisje HèHè in Wassenaar. De gemeente Wassenaar verkoopt Den Deijl aan de initiatiefnemers van het plan “Uitspanning Huize Den Deijl”.

Zes bewoners van de Van Heurnstraat zijn vorige week vrijdag verrast door Gaston Starreveld van de postcodeloterij met prijzen van in de tienduizenden euro's.

De samenwerking tussen gemeente, buurtpreventieteam en de wijkagent in de Voorburgse wijk De Prinsenhof tijdens de voorfase van oud en nieuw heeft een goede basis gelegd voor de sociale veiligheid in de wijk. Dat stelt de gemeente in een persbericht.

Blaaskapel Forum Hadriani krijgt een nieuw logo. Ook zullen dit jaar alle muziekdivisies in een nieuw uniform worden gestoken.

Schooldirecteur Remco Hulsbergen, leerlingen en raadslid Philippine Hohage zullen vanavond namens Veurs Voorburg inspreken tijdens de commissievergadering Openbaar Gebied. Dat meldt het Voorburgs Dagblad.