Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Vrijdagavond 20 april ontving mevrouw M.G. Magielse-Frijters uit Leidschendam een koninklijke onderscheiding. Decoranda is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Klaas Tigelaar verraste mevrouw Magielse tijdens de pauze van het jubileumconcert van het Voorburgs Opera Koor in de Koningkerk in Voorburg. Mevrouw Magielse is sinds 1974 lid van het Voorburgs Opera Koor (VOK).

Dancefeesten uit Haagse en Leidse regio van vrijdag 20 en zaterdag 21 april met Jazz, latin, soul, club, disco en techno. Dj's Jazzy Jeff (The Fresh Prince), Robins Albers (Jaydee) en Larrykoek

Afgelopen weekend waren de welpen (kinderen van 7 t/m 11 jaar) van scouting Damherten Leidschendam op weekendkamp in Den Haag. Ze beleefden een avontuur met Luigi, Peach en Mario. Op zaterdag verdienden ze muntjes in Luigi zijn levels die ze op zondag konden gebruiken bij een kart race.

Kamerkoor Voix Jolies verzorgt op 4 mei met dodenherdenking traditiegetrouw een herdenkingsconcert in de Oude Kerk te Voorburg. Het concert volgt op het herdenkingsprogramma van de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro verzorgt daarom iedere eerste woensdag van de maand in Wassenaar gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 2 mei is men tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in winkel Wassenaar, gevestigd aan de Kloosterland 16. Een afspraak maken is niet nodig.

Tijdens Koningsdag op vrijdag 27 april, verzorgt 'de leukste tent van de stad' een extra feestelijke editie van hét evenzo traditionele spektakel: ‘Live bij Ons ’. Dit gegarandeerd ouderwets gezellig Zoetermeers feestje begint om 17.00 uur (deur is al om 14.00 uur open) en zal rond 23.30 eindigen. Regelmatig treden hier bekende regionale bands, artiesten en aanstormende talenten op. Van funk tot blues, van soul tot rock ‘n’ roll. Nu is het de beurt aan...

Vervoersbedrijf HTM heeft een nieuw initiatief gelanceerd voor mensen die het reizen met het OV als een drempel ervaren: het ‘service-op-maatje’. Soms blijken mensen moeite te hebben met het vinden van de juiste reisinformatie of het best bij hen passende vervoersbewijs. Met het service-op-maatje wil HTM mensen helpen die niet weten welk reisproduct het beste bij hun past of moeite hebben om digitaal hun reisinformatie te vinden.

De lente is begonnen en het zonnetje laat zich vaker zien. Dit voorjaar is ook het Brede School moestuinseizoen in de Prinsenhof in Leidschendam weer van start gegaan. Kinderen uit de groep 3 en 4  verzorgen er hun zelfgekweekte groente, die ze na de oogst lekker mogen opeten. Tim Opmeer, buurtcoach in de Prinsenhof, heeft net als vorig jaar naschoolse lessen natuur- en milieueducatie in zijn Brede Schoolprogramma opgenomen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een werkstraf van 180 uur, een voorwaardelijke celstraf en een contactverbod met politici tegen de stalker Hans H. uit Leidschendam-Voorburg. Dat bleek tijdens de rechtszaak donderdagochtend. Dit meldt Omroep West.

De fractie Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg heeft met verbazing kennis genomen van het advies van informateur Bruijn om in Leidschendam-Voorburg een coalitie te vormen van VVD-CDA-PvdA-CU/SGP.

Op verzoek van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft informateur Jan Anthonie Bruijn onderzocht welke partijen een stabiel college kunnen vormen waarbij recht gedaan wordt aan de verkiezingsuitslag. Zijn advies: vorm een college van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP.

Op Bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, worden in de Oranjelust in Oud-Voorburg (zijstraat Parkweg/Herenstraat) weer de jaarlijkse Kinderstraatspelen gehouden. De organisatie, die bestaat uit bewoners uit de straat zelf, nodigt voor de 39ste keer alle kinderen uit Voorburg en ver daarbuiten uit om gratis deel te nemen aan de spelletjes.  De Straatspelen zullen ook dit jaar weer worden geopend door niemand minder dan de burgemeester van Leidschendam-Voorburg: Klaas Tigelaar.

Muziek & Theater 't hART in Voorburg nodigt iedereen uit om het uniek concertprogramma 'Een en al Nederland' bij te wonen Dit concertprogramma vindt plaats op zaterdag 28 april om 15:00 uur. Het is een muzikale ontdekkingsreis door ons vaderland en Leidschendam-Voorburg. Hoe goed kennen wij eigenlijk de Nederlandse muziek?

Tine Oudshoorn (directeur van Vlietkinderen) en Krijn van Putten (clusterdirecteur van Lucas Onderwijs) hielden een presentatie in huize  Swaensteyn in Voorburg over kansengelijkheid voor kinderen en de toegevoegde waarde van maatschappelijke kinderopvang in de gemeente Leidschendam-Voorburg. 

GroenLinks Leidschendam-Voorburg is verrast door het creatieve advies van informateur Bruijn om een coalitie te vormen van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP. Desondanks is de fractie van GroenLinks Jan Anthonie Bruijn dankbaar voor het werk dat hij geleverd heeft om tot het advies te komen.

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders in Wassenaar besloten om de overeenkomst met Talentum te verlengen in 2019 en 2020. Talentum biedt schoolgaande kinderen en jongeren in Wassenaar de mogelijkheid mee te doen aan sport, kunst- en cultuuractiviteiten, milieu en techniek en wetenschap. Talentum is ondergebracht bij de Schooladviesdienst (SAD). Het is een gesubsidieerd project van het Rijk en de gemeente.

De subsidiepot voor de stimuleringsregeling duurzame maatregelen in Leidschendam-Voorburg is leeg. Op dit moment is voor € 200.000 aan aanvragen ingediend bij de gemeente, een groot deel van het bedrag is al toegekend of uitgekeerd. Het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor onder andere een groen dak, zonnepanelen of een isolatiemaatregel.

Op verzoek van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft informateur Jan Anthonie Bruijn onderzocht welke partijen een stabiel college kunnen vormen waarbij recht gedaan wordt aan de verkiezingsuitslag. De informateur heeft alle opties en wensen van verschillende partijen naast elkaar gelegd. Zijn advies: vorm een college van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP. Deze partijen tezamen haalden bij de verkiezingen op 21 maart ruim 2000 stemmen meer dan in 2014.

Op 3 april heeft de gemeenteraad van de gemeente Leidschendam-Voorburg aan Jan Anthonie Bruijn gevraagd te onderzoeken welke partijen gezamenlijk een college kunnen vormen. Op dinsdagavon 17 april heeft hij zijn advies wereldkundig gemaakt: naar zijn oordeel heeft een college van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP de beste papieren voor een succesvolle samenwerking.

De thematiek van 'Roet' is herkenbaar. Het is een tragi-komedie. De humor is soms uiterst bitter, maar zorgt ook voor tal van hilarische momenten. 'Roet' gaat over een familie die bijeen kruipt in een vakantiebungalow om er de verjaardag te vieren van de dementerende vader.

De informateur voor de vorming van een nieuw College van Burgemeester en Wethouders, prof. dr. J.A. Bruijn, heeft dinsdagavond in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg verslag gedaan van de oriënterende gesprekken met de diverse raadsfracties. Uitkomst van die gesprekken is het advies om te kijken of een College gevormd kan worden op basis van een coalitie van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie/SGP.

Op dinsdag 17 april was in Theater Ludens in Voorburg een lunchconcert met een optreden van het Duo Mandolino, dat bestaat uit Marina Eckhardt en Svetlana Tratch. Na afloop van het concert werden de bezoekers verzocht om nog even te blijven zitten, want er was een plezierige verrassing voor het theater.

De onderhandelingen over het vormen van een nieuw gemeentebestuur in Voorschoten zijn nu echt begonnen. Dat melden de onderhandelaars van VVD, GroenLinks en D66. Onder leiding van formateur Pieter Heiliegers, burgemeester van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en waarnemend burgemeester van gemeente Uithoorn, zijn de gesprekken afgelopen weekend voortvarend van start gegaan.

De ondernemers van het Huygenskwartier hebben met een veiling voor het goede doel ruim 6.000 euro op weten te halen. De veiling vond zaterdag plaats in Café het Torentje.

Lies en Kamila zijn 'taalmaatjes' in het kader van een integratieproject van de bibliotheken aan de Vliet. Ze spreken wekelijks af om bij te kletsen, zodat Kamila de taal kan oefenen. Hoe pakt zoiets voor beiden uit?

Ieder jaar start Koningsdag in Leidschendam-Voorburg met een aubade aan burgemeester Klaas Tigelaar voor het bordes van Huize Swaensteyn, Herenstraat 72 in Voorburg.

De gemeente Leidschendam-Voorburg en Impact Vastgoed beleggen woensdag 25 april een informatiemarkt over de ontwikkeling van de Overgoo, aan de overzijde van de Vliet.

Informateur Jan Antonie de Bruin legt dinsdag 17 april verslag af aan de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg over de verkennende gesprekken die hij met de diverse politieke partijen heeft gevoerd over een nieuw te vormen College van Burgemeester & Wethouders.

Het is een beetje het verhaal van een droom die uitkomt. Als klein meisje was Eugénie altijd al aan het zingen in allerlei koren. Later is ze zelf koren gaan dirigeren. En tegenwoordig kan ze vol trots zeggen dat ze drie koren heeft. Maar naast dat dirigeren, wilde ze meer in de muziek en begon een aantal jaren geleden te zingen in een bandje. Maar ze wilde meer en verder en had als droom solozangeres.
Ook dat laatste is gelukt en ze heeft inmiddels een aantal nummers op haar naam staan.

Op zondag 22 april om 12:30 uur komt ze bij Midvliet onder meer haar nieuwe single ‘Sunday morning’ laten horen.
De droom van het zangeres worden, werd werkelijk toen ze per toeval in contact kwam met Stichting MutazeVia stichting Mutaze heeft Eugénie en haar koren in 2015 meegewerkt aan een kerstproductie van Lucy Malhheur ‘Country Yuletide’. En ook via Mutaze is ze in contact gekomen met Kevin Village (Kees van Vredegem). Hij had in zijn enorme arsenaal aan liedjes de ‘Summersong’ liggen. Frans van Aken van Mutaze heeft de arrangementen gemaakt en in zijn studio het lied opgenomen. De vocalen werden bedacht en opgenomen door Mutaze co-producer Eddie Conard. Dat was het begin van de solocarrière van Eugénie Monaco.

Op zondag 22 april om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Eugénie Monaco en natuurlijk hoor je haar muziek.
De gemeente wil de mogelijkheden onderzoeken van een nieuwe invulling van de locatie Gravin Catharinalaan 1 in Leidschendam. Daartoe is er komende donderdag een wijkbijeenkomst in de Plint georganiseerd.

Zeven Statenfracties vragen het Zuid-Hollandse provinciebestuur om opheldering over mogelijke illegale helikoptervluchten vanaf Helihaven Ypenburg. Als die er zijn geweest dan willen zij dat de provincie stevig ingrijpt.

In de Johan de Wittstraat in Wassenaar is onduidelijkheid ontstaan, nadat de gemeente bij wijze van proef de rijrichting heeft omgedraaid. Dat zeggen bewoners volgens Omroep West.

De Reinier Haga Groep (RHG) heeft dinsdag 16 april de deuren geopend van een multidisciplinair centrum gespecialiseerd in prostaatkankerzorg. Binnen dit centrum werken alle betrokken specialismen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis samen in één team, één ruimte en vanuit één locatie.

In een woning in de Graaf Janlaan nabij de Kastelenring in Leidschendam heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag een brutale inbraak voorgedaan. Dat meldt het Voorburgs dagblad.

De bibliotheken in Voorschoten en Wassenaar zijn een proef gestart met een Wecycle-inleverbak voor lampen en oude apparaten. De proef duurt een jaar.

Ter gelegenheid van haar 60-jarige bestaan in 2019 begint de stichting “Mooi Voorburg” een crowdfund-actie om de Oude Begraafplaats aan de Parkweg op te luisteren.

De softbalcompetitie is afgelopen weekend begonnen. Dit jaar spelen de talenten van softbal academy Blue Angels onder de vlag van SV Wassenaar in de prestigieuze Eerste klasse. Het jonge team in opleiding met speelsters afkomstig van clubs uit de regio Den Haag en Rotterdam wist meteen de eerste wedstrijd met 9-4 van HSV Catch uit Voorburg te winnen.

De avondwandel4daagse van Leidschendam gaat over iets meer dan een maand van start. Van maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei wordt er weer vier avonden door Leidschendam en Voorburg gewandeld.

Tafeltennisvereniging VVV uit Leidschendam beleefde met een zestigkoppig publiek in Leidschendam een spannende wedstrijd. Met de 7-3 winst op Vriendenschaar heeft het team handhaving in de eerste divisie nog in eigen hand.

De Waterscouts-tak van Scouting Hubertus-Brandaan in Voorburg groeit. Om de kinderen in de kano’s op het water veilig te begeleiden, is een boot met buitenboordmotor nodig. Het bootje is er al, maar een buitenboordmotor ontbrak. De LBC Businessclub schiet de Scouts te hulp met een prachtige motor. Op zaterdag 21 april is om 14.00 uur de officiële overdracht bij het haventje van Scouting Hubertus-Brandaan aan het Oosteinde 144 in Voorburg.

Elke zondagavond wordt op Midvliet FM tussen 21:00 en 23:00 uur de Popcorncorner uitgezonden, een programma vol met Popcorn-muziek. Voor wie het niet kent: de Popcorncorner is een programma met en over ‘De Belgium Popcornoldies’.
Net zoals de muziekstroming House vernoemd is naar de discotheek The House, is de Popcornmuziek vernoemd naar de dancingdiscotheek De Popcorn in het Vlaamse Vrasenem. De platenruiters in deze zaak waren in de zeventiger jaren de plastic muziek van dat moment beu en grepen terug naar de muziek van één of twee decades ervoor.

Uit dat repertoire pakten ze de dansbare muziek in een midtempo ritme en mixten die tot een zeer populaire submuziekstroming. Het programma met de 50’er en 60’er jaren muziek is een gespecialiseerd muziekprogramma dat duidelijk een vaste luisterkring heeft opgebouwd. Het programma heeft een boven lokaal karakter en wordt via de Midvliet stream ook beluisterd buiten de eigen regio tot in Vlaanderen toe.

Op 1e Pinksterdag (20 mei) brengt Midvliet FM in samenwerking met de Vlaamse lokale radio's Popcorncity, Minerva, Benelux en V-rocket de Popcorn Top 100 2018.  De Midvliet luisteraars van het zondagavondprogramma de Popcorncorner kunnen meedoen aan de samenstelling van de lijst door een persoonlijke Popcornoldies top10 te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inzenden van de persoonlijke top 10 is mogelijk tot en met zondag 13 mei. Meer infor5matie is te vinden op de website van Midvliet.
De maaltijden van Tafeltjedekje worden 365 dagen van het jaar bezorgd. Dat is mogelijk doordat tientallen vrijwilligers plichtsgetrouw met hun auto op weg gaan door Wassenaar. De Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW), de organisatie achter Tafeltjedekje, beloonde deze toewijding door de chauffeurs en chauffeuses op gepaste wijze in het zonnetje te zetten.

Op 21 maart vonden de verkiezingen plaats. VVD en GBLV kwamen in Leidschendam-Voorburg daarbij met ieder negen zetels als grootsten uit de bus. De VVD had meer stemmen, daarmee zijn zij de grootste en ligt het initiatief om een coalitie te vormen bij hen. Er moet nu weer een nieuwe coalitie van politieke partijen worden gevormd die de komende vier jaren het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg gaan vormen.

De politieke partijen VVD, Hart voor Wassenaar en CDA hebben de heer Dick Sluimers gevraagd om als formateur op te treden in Wassenaar. De heer Sluimers heeft op dit verzoek positief gereageerd. Als informateur heeft de heer Sluimers uit de gevoerde gesprekken met alle raadsfracties geconcludeerd dat de voorkeur uitgaat naar een coalitie tussen VVD, Hart voor Wassenaar en CDA.

“Iedereen die ging trouwen, moest zelf ontslag nemen. Dus dat deed ik. Maar ik verdiende meer dan hij” lacht Riek Hodes uit Voorburg, wijzend naar haar man. In Nederland is nog steeds een aanzienlijk deel van de vrouwen financieel afhankelijk van een partner, ondanks dat meer vrouwen hoger opgeleid zijn dan mannen. Alle emancipatie ten spijt: vrouwen blijven financieel achter.

Talentvolle groep 8-er? Geef je op voor vrijdagavond 18 mei in Theatercafé Ludens via het aanmeldingsformulier op de website van Talentenloods. En maak net zoals van donderdag 12 april een topavond! Voorzitter Talentenloods Paul de Beer was deze avond juryvoorzitter.  Samen met Harma Aris, VVD-raadslid Cultuur en Annet Weijermars, voorzitter Huygensfestival had hij de onmogelijke taak om een keuze te maken wie op de Slotavond zaterdag 26 mei nogmaals mogen optreden.

De opening van het vaarseizoen zal plaatsvinden op 21 april. Dit mede op verzoek van de gemeente Leidschendam-Voorburg georganiseerde evenement vangt aan in Voorschoten om 11.00 uur bij jachthaven en botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan en vervolgens om 13.00 uur in Leidschendam bij molen “De Salamander” aan de Wiek 19.

Op initiatief van Ondernemend Wassenaar en met medewerking van de gemeente zijn de in het Havengebied gevestigde ondernemers en pandeigenaren woensdagavond 11 april bijgepraat over de Havenvisie en de daarmee samenhangende ambities, ruimtelijke kaders en procedures. Het ging vooral over het bestemmingsplan dat in voorbereiding is en de plannen voor de openbare ruimte.

Eén van de verdachten die werd aangehouden in verband met de liquidatie in Amsterdam-Noord, waarbij de broer van kroongetuige Nabil B. omkwam, is vrij gelaten. Dit meldt Omroep West. De 34-jarige vrouw uit Wassenaar wordt verdacht van wapenbezit, maar is volgens het Openbaar Ministerie (OM) op geen enkel moment in beeld gekomen als verdachte van medeplichtigheid aan de liquidatie.

Op 21 april is de jaarlijkse erfgoeddag 'Schatten aan de Vliet'. Ter gelegenheid van deze erfgoeddag onthult wethouder Bianca Bremer om 12.00 uur de nieuwe pop-up tentoonstelling over de geschiedenis van Leidschendam. Vereniging Erfgoed Leidschendam stelde deze tentoonstelling samen in navolging van de tentoonstelling over Leidschendam in de Tweede Wereldoorlog.

Het Haags festival op Koningsnacht en Koningsdag 'The Life I Live' heeft een line-up met heel veel artiesten, waaronder Kraantje Pappie, Pete Philly, Son Mieux, The Brahms, Brutus, Tom Trago, Piñata en vele anderen.