Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Alle nieuwsberichten
Ondernemers dragen bij aan het versterken van de economie én van Leidschendam-Voorburg als geheel. Een levendige woon-werk gemeente kan niet zonder ondernemers. Reden genoeg om als college op de dag van de ondernemer een werkbezoek te brengen aan een aantal ondernemers en ze in het zonnetje te zetten. Ondernemers die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de economie in Leidschendam-Voorburg.

Op donderdag 16 november ging de PvdA Leidschendam-Voorburg in gesprek met de culturele sector tijdens de allereerste PvdA Cultuurborrel in restaurant Bistro 11 in Leidschendam.De culturele sector was goed vertegenwoordigd. Vertegenwoordigers van Theater Ludens, het Veur Theater, Molen de Vlieger, Dansen aan de Vliet, Artibrak, Huygens Museum & Museum Swaensteyn spraken met de PvdA-fractie en het bestuur over de toekomst van cultuur en de culturele sector in Leidschendam-Voorburg.

Dit jaar viert Huygens’ Hofwijck in Voorburg haar 375-jarig bestaan. Op 12 februari 1642 kwam Constantijn Huygens met zijn familie vanuit Den Haag naar Voorburg en werd de zojuist voltooide buitenplaats feestelijk ingewijd.  Hofwijck werd door Constantijn in gebruik genomen als verblijfplaats om af en toe het drukke bestaan aan het Haagse Hof te kunnen ontvluchten.

Sociaal Werker van Woej Jessy Crul is met vele vrijwilligers aan de slag met het inpakken van cadeaus voor het Sinterklaasfeest vanuit Reakt Voorburg. "Ieder kind verdient de Sint, toch?! Samen kunnen we ervoor zorgen dat ieder kind een Sinterklaascadeautje krijgt."

Op 30 november is het zover: de officiële aftrap voor de SamenLoop voor Hoop Haaglanden 2018. Deze wordt op 26 en 27 mei 2018 gehouden in Park Vreugd en Rust in Voorburg. De Kick off vindt plaats op donderdag 30 november in Tennisclub Leeuwenbergh en begint om 20.00 uur. De SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs wandelestafette waarbij geld wordt op gehaald voor het KWF.

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil onnodig veel woningen in de Duivenvoordecorridor (DVC). De woningprijzen zijn sterk gestegen. Dan kun je al met veel minder woningen het verlies op het project binnen de afgesproken grenzen houden. Dat schrijft stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg in een brief aan de gemeenteraad.

Vanaf 1 januari 2018 zullen alle bussen van Connexxion in Haaglanden uitgerust zijn met een pinautomaat. Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen een vervoerbewijs dan uitsluitend betalen met hun bankpas of creditcard, zowel met pincode als contactloos. Tot eind 2017 kunnen reizigers uitsluitend met contant geld betalen.

Aan de intocht van Sinterklaas in Leidschendam-Voorburg doet dit jaar voor het eerst een Glutenvrije Piet mee. De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (glutenvrij.nl). Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten.

De inloopavond van het CDA-Leidschendam-Voorburg voor de bewoners van Voorburg-West in wijkcentrum Agora ging vooral over de toename van het aantal inbraken in woningen en het parkeren in de wijk. Het CDA organiseert al meer dan een jaar regelmatig inloopavonden voor inwoners van de verschillende wijken in de gemeente.

Op zaterdag 25 november wordt in het Cultureel Centrum (Prinses Marijkelaan 4 in Voorschoten) een grote verzamelbeurs gehouden met een zeer ruim aanbod postzegels, munten en bankbiljetten. Deze beurs is één van de grootste in Zuid-Holland en bezoekers kunnen meegebrachte verzamelingen en stukken gratis te laten taxeren door aanwezige specialisten.

In Leidschendam-Voorburg bieden meerdere sportverenigingen kortingen aan via de Ooievaarspasregeling. Eén daarvan is de Algemene Voorburgse Gymnastiek Vereniging (AVGV). De gymnastiekvereniging biedt tien sporten aan, waaronder streetdance, turnen, body shape en peutergym.

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil dat de provincie de luchthavenregeling voor de helihaven aan de Spoorlaan in Den Haag (nabij Prins Clausplein) niet verlengt. Dat stelt de gemeente in een zienswijze op de voorgenomen verlenging naar 1 april 2020. Het college heeft fundamentele bezwaren tegen een helihaven op deze locatie, waaronder de toename van geluidsoverlast.

Op 11 november was er wederom een volle zaal met enthousiaste deelnemers aan de Voorburgse Prinses Marianne Bridgedrive. Zo’n 140 deelnemers deden hun uiterste best om een mooie score te behalen. Want de winnaar zou immers de beroemde Prinses Marianne Bokaal mee naar huis mogen nemen. En hun naam zou in de voet van de bokaal gegraveerd worden.

Huygenshaven, de nieuwe naam voor de Voorburgse haven, is donderdag officieel onthuld door de winnaars van de wedstrijd en wethouder Bremer. Sabina Fransen, inzender van de winnende naam geeft aan dat voor haar Huygenshaven de meest logische naam is: “Dat komt door de ligging: de haven in het Huygenskwartier”.

HMC (Haaglanden Medisch Centrum) is enorm trots op de grote groep vrijwilligers. Dagelijks zetten zo’n 450 vrijwilligers zich in voor de patiënten, bewoners en bezoekers. Niet alleen doordeweeks, maar ook in de weekenden en op feestdagen staan vrijwilligers klaar om patiënten/bewoners van dienst te zijn. 

Op zondag 19 november om 15.00 uur kunt u weer genieten van een prachtig concert in de Bonifatiuskerk in Rijswijk (Van Vredenburchweg 63, Rijswijk). In de serie Muziek in de Bonifatiuskerk verzorgt het gemengd koor Gloria Deo en de Schola Cantorum van de Bonifatiuskerk het jaarlijkse Caeciliaconcert. Soprano Lauren Armishaw verleent haar medewerking aan dit concert.

Yara Alink en Sander Plukaard komen met een prettige combinatie van cabaret en toneel naar Theater Warenar in Wassenaar. Op zaterdag 16 december zijn ze te zien met As the world Tsjechov, met teksten van Molière, Albee en Tjechov. Meer informatie over deze en andere voorstellingen vindt u op de website van Warenar. Kaarten bestellen kan gemakkelijk via de website www.warenar.nl.

Het Museon in Den Haag opent op woensdag 22 november haar deuren voor de BeestenBenders uit Leidschendam-Voorburg. De kinderen bezoeken deze middag de tentoonstelling One Planet waar ze alles over onze planeet leren. De BeestenBenders zijn natuurlijk al helden van de dieren maar zal het ze lukken om ook helden van de planeet te worden.

Komend competitieseizoen zal op de honk- en softbalclub SV Wassenaar het regionale talententeam van Blue Angels neerstrijken. Op dinsdag 14 november is hiervoor een overeenkomst gesloten tussen SV Wassenaar en Stichting Topsoftball Zuid Holland. Zowel SV Wassenaar als Blue Angels (de naam waaronder stichting Topsoftball Zuid Holland werkt) zijn zeer verheugd over deze samenwerking.

Het college van burgemeester en wethouders van Wassenaar heeft besloten om de Paauwlaan en de zuidelijke aansluiting van de Raadhuislaan zo spoedig mogelijk af te sluiten van de N44. Dat betekent dat het voor het autoverkeer niet meer mogelijk is om vanaf de N44 de Paauwlaan of de Raadhuislaan in en uit te rijden. Voor (brom)fietsverkeer en voetgangers blijft deze mogelijkheid er uiteraard wel.

Voor kinderen van 2 tot 6 jaar liggen er vanaf maandag 20 november vouwplaten klaar in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. Haal jouw vouwplaat op en maak er thuis een mooi versierd schoentje van. Vrijdag 1 december is er een gezellige Sinterklaasmiddag in de bibliotheek met voorlezen, knutselen en Sinterklaasliedjes zingen.

Op vrijdag 24 november geeft de Voorburgse Oratorium Vereniging haar najaarsconcert. De uitvoering staat in het teken van glorieuze werken uit de Barok van verschillende componisten. Op het programma staan het Gloria van Vivaldi, het Magnificat van Zelenka en delen uit de Messiah van Händel.

De gemeente Leidschendam-Voorburg ziet wijkverenigingen als maatschappelijk partners om samen inwoners te ondersteunen zodat alle inwoners meetellen en mee kunnen (blijven) doen. Dat staat in de visie op wijkverenigingen die het college heeft vastgesteld. De gemeente werkt vervolgens met elke wijkvereniging afzonderlijk de samenwerking verder uit.

Op zondag 19 november is Jacques Geuens van Radio Benelux.be te gast in de Popcorncorner bij Midvliet FM. De Popcorncorner is elke zondag via Midvliet te beluisteren tussen 21:00 en 23:00 uur.
Jacques Geuens zal de allerbeste Popcorn-oldies komen laten horen. Mis het niet!
De ups en downs van een manisch depressieve vrouw. Cornelie Egelie-Sprenger (45) uit Wassenaar lijdt vanaf haar drieëntwintigste aan heftige depressies, manieën en af en toe zelfs aan psychoses. Nadat ze in 2012 op Facebook een noodkreet plaatste, en voor de zoveelste keer psychische hulp zocht, werd de diagnose bipolariteit (manisch depressief) na 14 jaar (!) eindelijk gesteld.

Op maandag 13 november heeft GroenLinks Leidschendam-Voorburg tijdens haar algemene ledenvergadering de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Wethouder Floor Kist - die al eerder door de leden als lijsttrekker werd gekozen - is blij met het resultaat. “Het is een mooie lijst met een goede vertegenwoordiging van bekende en nieuwe gezichten.”

Dit jaar heeft de commissie van de Peter Tetteroo Bokaal namens het Delftse festival Westerpop, 33 inzendingen uit de regio van Delft en omstreken, moeten beoordelen. Inmiddels zijn negen bands geselecteerd voor de voorronden van deze prestigieuze Delftse popprijs. De eerste voorronde heeft inmiddels plaatsgevonden, waarvan de band Kicke is uitgeroepen, tot winnaar.

Wethouder Floor Kist zal vrijdagavond 17 november om 20.00 uur de 43ste jaarlijkse vogelshow van de Leidschendams-Voorburgse vogelhoudersvereniging openen. Leden van deze vereniging tonen trots ruim 260 vogels van divers pluimage.
Te bewonderen is een bont gekleurd gezelschap van zang-, kleur- en postuurkanaries, tropische vogels, kromsnavels en Europese cultuurvogels.

Wethouder Bianca Bremer van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Phillip Smits, algemeen directeur bij projectontwikkelaar Blauwhoed, hebben deze week de contractstukken ondertekend voor de ontwikkeling van tien exclusieve villa’s in project Buitenvoorde te Vlietvoorde. “Buitenvoorde is een prachtige ontwikkeling die perfect aansluit op de ambities die we als gemeente hebben voor Vlietvoorde”, aldus wethouder Bremer. 

Afdeling Leidschendam van de Vereniging Groei & Bloei viert haar 40 jarig bestaan. De afdeling wil deze ‘mijlpaal’ met alle leden en belangstellenden vieren en nodigt u daarom graag uit aanwezig te zijn op maandag 27 november, om 20.00 uur in de aula van het Veurs Lyceum, Burg. Kolfschoten 5, 2262 EZ  Leidschendam.

De CDA-fractie uit Leidschendam-Voorburg ontving recentelijk signalen van ouderen die zich zorgen maken over het plan van PostNL om de brievenbus bij woonzorgcentrum Nieuw Heeswijk weg te halen. Het CDA is daar tegen. Juist voor ouderen en mensen die minder goed ter been zijn, moeten brievenbussen in de buurt blijven.

De 29-jarige Daan Huntjens zal zaterdag 18 november in de kathedrale kerk van het Bisdom Rotterdam tot diaken worden gewijd.
Daan Huntjes studeerde oorspronkelijk Duits. Zijn theologie-studie deed hij deels in Duitsland. Het afgelopen jaar liep hij stage in een Haagse parochie.

Pastoraal werkster Thérèse Beemster zal zaterdag 18 november na 25 jaar afscheid nemen van de parochies Sint Maarten-Trinitas in Leidschendam-Voorburg. Pastor Beemster begon haar werkzaamheden bij pastoor Huysmans als oproepkracht voor speciale projecten.

Hoe informeer je meer mensen over de unieke kenmerken van het Huygenkwartier? Met een eigen magazine vindt de Stuurgroep Huygenskwartier Voorburg. Via verhalen, sfeerreportages en prachtige fotografie komen alle facetten van de charmante stadskern aan bod. De zelfstandig ondernemers, die zich in hun prachtige panden onderscheiden van grote ketens, specialisten op het gebied van mode, food, verzorging of kunst. De musea.

Maandag 27 november geeft Frans Advokaat voor Groei en Bloei, afdeling Leidschendam, een lezing met als titel: 'ABC der heelkruiden'. De presentatie wordt gegeven in de aula van het ‘Veurs Lyceum’, Burg. Kolfschotenlaan 5, 2262 EZ Leidschendam. Aanvang: 20.00 uur. De toegang is gratis.

Leden van de Bibliotheek aan de Vliet zijn in 2018 hetzelfde bedrag kwijt aan hun bibliotheekabonnement als in 2017. Verder is, naar aanleiding van een peiling onder bezoekers van de bibliotheek die eerder dit jaar werd gehouden, besloten de openingstijden in de locaties Leidschendam, Rijswijk en Voorburg uit te breiden. Tot slot wordt een aantal uitleenvoorwaarden verruimd.

Op 25 november vindt in aanwezigheid van zo’n 300 (inter)nationale topondernemers het verkiezingsgala ‘Etnische Zakenvrouw van het Jaar’ plaats. Mary Jo de Leeuw uit Wassenaar is één van de genomineerde professionals.

Vijf basisscholen in Leidschendam-Voorburg gaan starten met gratis schoolfruit. Scholen die meedoen met het project EU-Schoolfruit, ontvangen 20 weken lang gratis groente en fruit voor alle groepen.

In Bleiswijk is maandagmiddag een motorrijder om het leven gekomen. De 47-jarige bestuurder uit Leidschendam kwam in botsing met een bestelauto, meldt nieuwssite www.rijnmond.nl.

Maak kennis met WZH Schoorwijck tijdens de inloopavond op dinsdag 28 november. U bent van harte welkom tussen 17.30 en 20.00 uur voor een rondleiding en meer informatie over het huren van een appartement en alles wat u wilt weten over het Ontmoetingscentrum.
Tijdens de inloopavond staan de medewerkers van WZH Schoorwijck bezoekers te woord en geven rondleidingen in het woonzorgcentrum aan de Zaagmolenstraat 96 in Leidschendam.

Op zondag 19 november om 13:05 uur is Freddy Cadel te gast in Kakafonie. Hij komt zijn nieuwe single ‘Aleta’ laten horen. Freddy Cadel uit het Groningse Nieuw Pekela zbegon zijn zangcarrière pas in oktober 2016. Hij bracht toen meteen een minialbum en een single. In juni kwam er een nieuwe single bij, met als titel ‘I really don’t want to know’. 

Het waren allemaal bekende covers van Elvis Presley maar op de typische Freddy Cadel manier gezongen. Freddy vond het nu tijd worden voor een eigen nummer. Hij kwam in contact met Darrell Colvin, een in Amerika bekende componist en schrijver van countrymuziek. Via hem kreeg hij het nummer met als titel ‘Aleta’ aangeboden.

Op zondag 19 november om 13:05 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Freddy Cadel en uiteraard hoor je zijn muziek, waaronder de nieuwe single ‘Aleta’.
Op zondag 19 november om 12:30 uur is het Drentse duo Hein en Ken te gast in Kakafonie bij Midlviet FM. Ze komen hun eerste single ‘Proost op het leven’ laten horen. De broers hebben het nummer grotendeels zelf geschreven en laten produceren door Terry West.Het nieuwe uit Drenthe afkomstige duo Hein & Ken weet meteen met hun debuutsingle een gezellige kroegenkneiter neer te zetten. Veel wil het duo nog niet prijsgeven over zichzelf maar dat ze een feestje kunnen bouwen staat als een paal boven water! Dikke vrienden zijn het, (magere) Hein en Ken. Ze houden wel van een pilsje en proosten er dan ook flink op los. Bestel jij het volgende rondje? Proost!

De altijd vrolijke heren zijn de befaamde studio van Terry West ingedoken om deze single op te nemen. Met wat handige tips is het een gezellig nummer geworden met voor velen een herkenbare tekst. Het nummer is makkelijk mee te zingen en ligt goed in het gehoor. Uitnodigen tot meezingen is niet het enige, stil blijven staan is bijna onmogelijk! Warme accordeonklanken maken het geheel compleet bij een opzwepende melodie. Het lied gaat over de gezelligheid dat je met elkaar hebt en dat het niet uitmaakt wie je bent, in de kroeg is immers iedereen gelijk! Dat het duo vol plannen zit is inmiddels wel duidelijk. Er wordt op de achtergrond volop geschreven aan nieuwe nummers. Kortom: Hein & Ken zullen nog flink van zich laten horen!

Op zondag 19 november om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Hein en Ken en uiteraard hor je de debuutsingle ‘Proost op het leven’.
Martin van Rijn wordt per 15 november 2017 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep. Hij volgt Chiel Huffmeijer op, die met pensioen is gegaan.

Chauffeur en stroopwafelverkoper Ton Ranselaar en carnavalsfan Rafaëlla Koomen zullen het komende carnavalsseizoen als Prins Strooppie en Page Rafaëlla boegbeeld zijn van de Leidschendamse carnavalsvereniging de Damzwabbers.

De Broekweg in Leidschendam stond afgelopen maandag-ochtend blank door een kapotte waterleiding. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De donderdag overleden Voorburgse zanger Hans Vermeulen zal in zijn woonplaats in Thailand worden gecremeerd. Dat heeft zijn zoon David laten weten op Facebook.

Zaterdag 11 november deden meisjes vanaf vijf jaar een gooi naar de titel “Mondriaan” van Scouting Satoko Kitahara in Leidschendam.

Zaterdag 18 november komt de Sint weer met zijn stoomboot aan in Leidschendam en in Voorburg. De gemeente heeft zoals vanouds een warm welkom voor hem bereid.

De bewoners van Leidschendam-Zuid ervaren de verkeersdrukte als het voornaamste euvel in de wijk. Dat bleek 10 november jl. uit een luistersessie van de CDA-fractie Leidschendam-Voorburg.

Op zondag 19 november begint om 16.00 uur een jazzconcert. Met zijn 'Trio of Liberty' geeft Joris Teepe -samen met
saxofonist Don Braden en drummer Gene Jackson- een impressie van zijn jarenlange ervaring in de jazzscene van New York.

Door een nadelige gerechtelijke uitspraak voor pachter Gilles van Kooten sluit brasserie ‘Aangenaam’  aan de Herenstraat nr 68 in Voorburg per 1 januari zijn deuren.