Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Na de voorjaarscursus in het Milieu Educatief Centrum 'De Reigershof' in Mariahoeve gaat men op 1 oktober van start met de najaarscursus. Een 'Groene Cursus' is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de natuur, maar er nog niet zoveel vanaf weet. Als het 'Groen' jouw belangstelling heeft, is dit een ideaal begin.

De gemeente Wassenaar kan zonder keukentafelgesprek geen besluit nemen over een ondersteuningsaanvraag van een rolstoelgebonden man, oordeelt de rechter. Dit meldt de website binnenlandsbestuur.nl. Het medisch advies waarop de gemeente haar besluit baseerde, deugde ook al niet. Ook kreeg Wassenaar, dat eerder te laat een besluit nam in de bezwaarprocedure, een voorlopige voorziening om de oren.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen en schrijven en/of rekenen. Om aandacht te geven aan laaggeletterdheid organiseert Stichting Lezen en Schrijven van 3 tot en met 9 september de Week van de Alfabetisering.

Zaterdag 25 augustus wordt op de Julianabaan in Voorburg de negentiende editie van het Cultureel Zomerfestival gehouden. Dit festival markeert het begin van het culturele jaar. Een enorme keur aan culturele, sportieve en maatschappelijke organisaties uit Leidschendam, Voorburg en Stompwijk laten zich zien in een informatiestand, met voorbeelden van workshops of demonstraties. Daarnaast zijn er de podia met optredens van artiesten uit de regio. Midvliet is ook dit jaar weer aanwezig. Van 10:00 tot 16:00 uur zendt Midvliet FM live uit. De mobiele studio is dit jaar opgesteld in een partytent naast de bibliotheek.

Midvliet zal de hele dag live verslag doen van het evenement. Wie niet naar het Cultureel Zomerfestival kan komen, kan via de radio het festival meebeleven.  Ook Midvliet televisie is aanwezig en maakt sfeeropnames en interviews die later te zien zullen zijn via Midvliet tv (Ziggo digitaal, kanaal 41 of via midvliet.nl).In de witte partytent kun je komen kijken hoe de medewerkers van Midvliet het radioprogramma vormgeven vanuit de mobiele studio. Ook kun je meedoen aan de Zomerfestival-quiz. De vragen gaan over het Cultureel Zomerfestival. Je kunt de vragen komen beantwoorden bij de mobiele studio van Midvliet, maar het Midvliet-promotieteam deelt vragenlijsten ook uit. De formulieren met de antwoorden kunnen tot 15:00 uur ingeleverd worden in de box met gleuf bij de Midvliet-stand. Om 15:30 uur is de bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking.

Ook kun je in de stand informatie krijgen over de Midvliet-vlog waaraan iedereen bijdragen kan aanleveren. Wie dat wil, is uitgenodigd leuke, informatieve filmpjes in te sturen die dan omgezet zullen worden tot een compilatie en via het tv-kanaal van Midvliet te zien zullen zijn. De vlogs over het Cultureel Zomerfestival kunnen ingestuurd worden tot zondag 26 augustus om 12:00 uur. Denk er wel aan om ‘horizontaal’ te filmen; dit in verband met de uitzending op Midvliet tv.

De beste vlogjes worden uitgezonden vanaf maandagavond. De kijkers kunnen hierop tot en met vrijdag stemmen en op zaterdagochtend 1 september wordt via Midvliet FM  in WeekendKompas bekend gemaakt wie de winnaar is en welke prijs hiervoor opgehaald kan worden in de studio. Wil je hier meer over weten? Kom naar de witte partytent van Midvliet en je hoort het.Kortom: luister zaterdag 25 augustus naar Midvliet FM voor een sfeerimpressie van het Cultureel Zomerfestival of nog beter: kom naar de Julianabaan in Voorburg om het festival zelf mee te maken en breng dan zeker een bezoek aan de mobiele studio van Midvliet in de witte partytent naast de bibliotheek.
De politie onderzoekt een overval op een restaurant aan de Paul Krugerlaan in Den Haag. Woensdagavond 15 augustus kwamen rond 21.20 uur twee jongens het restaurant binnen en bedreigden het personeel met wapens.

Komend najaar zijn er bij de Bibliotheek aan de Vliet verschillende mogelijkheden om uw schrijftalent te ontdekken of te vergroten. Er komt een Schrijfcafé en de bibliotheek verzorgt een basiscursus en een vervolgcursus Creatief Schrijven. Al deze activiteiten worden begeleid door Sylvia Roes.

Op zaterdag 25 augustus houdt de website Haagsevoetbalhistorie.nl voor de negende achtereenvolgende keer 'Het Haagse Voetbalhistorietoernooi'. Een uniek toernooi want nergens anders in Nederland vindt een toernooi plaats voor niet meer bestaande voetbalverenigingen. Vanuit het Voorburgse zullen oude tijden herleven wanneer we de (oud)voetballers in actie zien van Tonegido en Devjo.

Op zaterdag 1 september om 13:30 uur is er weer een Rock History Tour. Er zijn alweer ruim 25 tours gereden (!) en sinds kort is er elke keer een 'Special Mystery Guest' aan boord. Mystery, dus wie zou het zijn...

De Zoetermeerse Publieksprijs voor Kunst & Cultuur 2018 wordt eind dit jaar weer uitgereikt en jij kunt mee bepalen aan wie. De Publieksprijs Kunst & Cultuur is bestemd voor de persoon, groep of vereniging die zich in het jaar 2018, verassend of vernieuwend heeft onderscheiden op het gebied van kunst en/of cultuur. Wie verdient het dit jaar om kans te maken op deze prijs?

Op 8 september vindt Open Monumentendag plaats. Het belooft weer een heel mooie dag te worden waar de bijzondere monumenten van Leidschendam-Voorburg centraal staan. Aan het centrale thema ‘In Europa’ heeft de organisatie op een creatieve wijze invulling gegeven. 

Kraak de code en leid robot Dash door de hindernissen heen! Kom op woensdagmiddag 5 september in de bibliotheek in Leidschendam kennismaken met robot Dash. Deze middag is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Je programmeert Dash op een tablet van de bibliotheek met de app Blockly. Als hij het parcours heeft afgelegd maak jij natuurlijk samen met Dash een digitaal vreugdedansje.

Wassenaarders.nl meldt dat de kansen voor een doortrekking van de Duinpolderweg tot aan de N206 aanzienlijk zijn verkleind. Deze wegverbinding zou namelijk leiden tot aanzienlijk meer luchtvervuiling met stikstof in de Amsterdamse Waterleidingduinen. In de huidige situatie leidt die luchtvervuiling al tot onacceptabele effecten op de plantengroei in de duinen.

Omroep West meldt dat de oprichter van attractie- en vakantiepark Duinrell, Hugo van Zuylen van Nijevelt, maandag op 87-jarige leeftijd is overleden. Zijn overlijden kwam plotseling: 'Zondag hadden we nog gegolft en hij heeft nog op het strand gegeten', zegt zijn zoon Philip van Zuylen tegen Omroep West.

Ontdek de ondergrondse vleermuisbunker van Wassenaar, een wandeling langs de grillige historie van de Tweede Wereldoorlog. Samen met de gids van Staatsbosbeheer gaat men op pad door de koele, donkere gangen en kamers van het bunkerstelsel.

De komende maand exposeert de veelzijdige kunstenares Truus Oele-Apon in Galerie de Molen. De Kunstgroep Wassenaar nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening op zaterdag 18 augustus om 16.00 uur. De tentoonstelling ‘Bellen blazen in het Antropoceen’ zal worden ingeleid door kunsthistorica drs. Anneke Krijgsman. Ervaar daarna zelf hoe de bijzondere kunstwerken van Truus de geest aanzetten tot nieuwe avonturen, inzichten en oplossingen.

De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W van Wassenaar over de handhaving van het fietsverbod in de Langstraat en de Rijnsburgpassage. Het lijkt er op dat er niet wordt gehandhaafd. Er wordt veel gefietst en er worden fietsen geparkeerd in de doorgang van de Rijnsburgpassage, hetgeen niet is toegestaan. Dit tot grote ergernis van de bezoekers van de Langstraat.

De verhuizing van de Israëlische ambassade naar plein 1813 in Den Haag kost veertig bomen de kop. Dit in verband met de beveiliging.

De scouts en zeilboten van de Scouting waren dit weekend op Scouting Landgoed Zeewolde, aan het Nuldernauw om mee te doen aan het scoutingevenement NaWaKa.

Op zondag 19 augustus om 12:30 uur komen Ramon Fehling en Tijn Twisk naar de studio van Midvliet om te vertellen over het festival Schollenpop dat gehouden wordt op zaterdag 25 augustus op het Zuiderstrand van Scheveningen (aan het einde van de Houtrustweg in Den Haag).Ook zullen Tijn en Ramon uitgebreid vertellen over het ‘Hollands feest aan zee’ dat op vrijdag 24 augustus op dezelfde plek wordt gehouden. Daar zullen artiesten als Wolter Kroes, Tino Martin, John West, Peter Beense en John Medley optreden. Voor dit festival wordt een kleine toegangsprijs gevraagd.

Schollenpop op zaterdag is, zoals altijd, gratis toegankelijk. Op Schollenpop staan dit jaar twee podia. Op het hoofdpodium zijn optredens van The Boxer Rebellion (UK), Claw Boys Claw, De Likt, The Cool Quest, For I Am King, DJ Trobi, Afterpartees en Speak  Easy. Het tweede podium zal dit jaar in een tent  verrijzen. Daar spelen La Bomba, Mau!, STooRZeNDeR, Ava Nova, No Jusitce en Code 69.Schollenpop is een gratis toegankelijk popfestival op het Zuiderstrand te Scheveningen. Ooit opgezet als een strandfeestje voor een paar vrienden in 1997 is   Schollenpop uitgegroeid tot een festival van formaat, tot ver over de  landsgrenzen bekend.

De organisatie is nog steeds in handen van de zes vrienden, die één gezamenlijke hobby hebben: Schollenpop! De combinatie van zon, zee, strand en muziek plus natuurlijk de inzet van alle vrijwilligers hebben Schollenpop in al die jaren gemaakt tot wat het nu is geworden.  

Namelijk: één van de gezelligste zomerfestivals van de Haagse regio. De locatie blijft natuurlijk erg speciaal; het Zuiderstrand van Scheveningen maakt het festival extra aantrekkelijk.
Op zondag 19 augustus hoor je in Kakafonie alles over beide festivals die op het Zuiderstrand plaatsvinden. Ramon Fehling en Tijn Twisk komen om 12:30 uur langs in de studio van Midvliet.
Donderdag 23 augustus wordt er in het Haagse Zuiderpark weer een 112 Dag Haaglanden georganiseerd. Bezoekers krijgen daar een spectaculair inkijkje in de wereld van de hulpdiensten.

Ruim 110 instanties hebben zich aangemeld voor de Strandwalmarkt op de Van Vredenburchweg in Rijswijk op zaterdag 8 september. Daarmee is er geen plekje onbezet. Dat laat de organisatie van het Rijswijkse Strandwalfestival weten.

Op zondag 12 augustus vond in Clingendael de boekpresentatie plaats van het boek 'Net buiten bereik Isvaran'. Paul van Bemmelen schreef een prachtig boek over zijn levenspartner, de bijzonder schilderes, de paranormaal begaafde Kiss Riemvis, die in 2011 overleed. Kiss Riemvis heeft de gruwelen van de Japanse bezetting meegemaakt in een Jappenkamp. Haar man werd daar levend begraven.

Op Midvliet FM is vanaf maandag 3 september tussen 19:00 en 21:00 uur het programma ‘Sporttribune’ te beluisteren. Dit programma gaat elke maandag de sportactiviteiten in Wassenaar, Leidschendam, Voorburg en Stompwijk op de voet volgen. Het programma zal gemaakt worden door zeer ervaren sportpresentatoren, te weten: René Marquard, Arjan Groenewegen en Rob Hekman. Jarenlang hebben zij bij Omroep Rijswijk een sportprogramma verzorgd.

De medewerkers hebben niet alleen veel ervaring in het maken van een sportprogramma, maar zijn ook zelf actief of actief geweest op het sportveld en/of in het bestuur van sportclubs. Ze weten dus waar ze over praten. Het programma ‘Sporttribune’ zal gemaakt worden met de sportverenigingen en individuele sporters in Wassenaar, Stompwijk, Leidschendam en Voorburg. Sportliefhebbers kunnen vanaf 3 september elke maandagavond tussen 19:00 en 21:00 uur terecht bij Midvliet FM voor een terugblik op het afgelopen sportweekend, analyses, reacties, samenvattingen en vooruitblikken. 

Het programma Jazzmatazz dat nu op de maandagavond te beluisteren is, verhuist in september naar de woensdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur. 
Een anonieme poetsenbakker zit achter de aanvraag om koffie en ijs te verkopen vanuit het Spoorhuis op het Stationsplein in Voorburg. Dat meldt de website Vlietnieuws.

Een 63-jarige man die 28 juli door een losliggende stoeptegel met zijn scooter ten val kwam op de Huis te Landelaan in Rijswijk, is woensdag overleden in het ziekenhuis. Dit meldt Rijswijk.tv.

De Telegraaf meldt dat de reddingsbrigade zondagmiddag twee tienerjongens uit zee heeft weten te redden. Het tweetal was vanaf het Wassenaarse strand de zee op gegaan.

Dat de afvalproblemen nog niet zijn verholpen bewijzen deze foto's die wijkvertegenwoordiger Ap de Heus zondag 12 augustus nam. In de Von Geusaustraat in Voorburg-Noord ligt er weer een enorme berg troep naast de ondergrondse containers.

De Omni-vereniging WZK uit Wassenaar bestaat uit: WZK onderwatersport, WZK dance en aerobics, WZK zwemmen (elementair, waterpolo en wedstrijdzwemmen) en WZK Tri-team (hardlopen). De vereniging bestaat dit jaar 90 jaar en daarom is er al een feestelijke receptie gehouden voor bestuursleden, club van 100 en sponsoren. Op 25 augustus houdt de Omni-vereniging een open dag om al de verenigingsonderdelen te presenteren aan de inwoners van Wassenaar en omstreken.

Geniet van een meer dan complete avond uit met vriendinnen. De film 'Mama Mia! Here we go again' zorgt gegarandeerd voor een gezellige muzikale avond, gecombineerd met koffie/thee, glaasje wijn en heerlijke hapjes. Er zullen ook verschillende ondernemers aanwezig zijn die hun product of verhaal willen delen.

In het weekend van 17, 18 en 19 augustus vindt in Musicon wederom de DrumDrieDaagse plaats. De DrumDrieDaagse wordt georganiseerd door Cesar Zuiderwijk’s Music Station, Musicon en de Slagwerkkrant. Buiten het gewone programma (er zijn nog enkele plaatsen, ga naar de website om je in te schrijven: drumdriedaagse.nl) vinden op vrijdag en zaterdagavond ook optredens plaats die openbaar zijn en dus ook door niet-deelnemers van de DrumDrieDaagse bezocht kunnen worden. Op vrijdag 17 augustus is dat de Leif de Leeuw band en op zaterdag The Smart.

Begin september start men in Bibliotheek Wassenaar met een nieuwe cursus 'Basiscursus voor de computer'. Deze cursus is vooral bestemd voor diegenen die nog geen enkele ervaring hebben met een computer. De docenten van het Leercentrum Wassenaar nemen u aan de hand mee in de kennismaking met de computer.

Op vrijdagavond 17 augustus is er een Stand-up Comedy show in Strandpaviljoen De Fuut in Den Haag (Zuiderstrand 6, Strandslag 10 Den Haag). De line-up bestaat uit vier top-comedians: Nigel Williams (Eng), Tim Hartog, Jannick Hamberg en Destin Sleutel. Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur. De comedy-show begint om ca. 20.30 uur.

Ruim 2.000 jeugdzorgwerkers zijn van plan op maandag 3 september in actie te komen tegen de nijpende situatie in de jeugdzorg. Tijdens een manifestatie van FNV Zorg & Welzijn in Den Haag, leggen zij politici het vuur aan de schenen. Zij eisen zo snel mogelijk 750 miljoen euro erbij, een fair tarief en minder aanbestedingswaanzin en administratieve bureaucratie.

Veel opsporingswerk dat de politie bij vermissingen doet, blijft onzichtbaar voor de buitenwereld. Dat werk heeft maar één doel: de vermiste opsporen. Daarom vertelt de politie niets wat de kans verkleint dat iemand veilig en wel teruggevonden kan worden.

Op zondag 26 augustus houdt GroenLinks Leidschendam-Voorburg samen met Dit is jouw buurt de schoonste picknick van de gemeente in het park Prinsenhof. "Het is het laatste weekend van augustus en voordat de drukte weer begint maken we de buurt schoon en gaan we gezellig picknicken. Want hoe fijn is het om te picknicken in een schone buurt?"

In de aanloop naar het nieuwe cursusseizoen van Allemaal digitaal! zijn later deze maand de eerste hulp- en informatie-inloopmiddagen in de Bibliotheek aan de Vliet in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk. Op deze gratis middagen loopt u zonder afspraak binnen als u vragen hebt over het gebruik of de aanschaf van computer, tablet, e-reader en smartphone.

Op woensdagmiddag  22 augustus brengt 'Groei en Bloei Leidschendam' een bezoek aan een bijentuin. Deze bevindt zich op landgoed Reigersbergen vlakbij Marlot. Achter prachtig oude fruitmuren bevindt zich deze bijzondere tuin, speciaal ingericht voor bijen.

Vanaf 19 augustus zijn er vier zondagmiddagen lang weer gratis openluchtconcerten in Wassenaar onder de noemer Plein Musique.

Tijdens de zomerweek bij Stadstuin Rusthout van 20 t/m 26 augustus zijn er elke dag leuke activiteiten zoals: poppenkastspel, peuteryoga, schminken, heksensoep maken en proeven, levend Ganzenbordspel, bouwen met bamboe, waskaarsen maken, papierscheppen, pijl en boog maken, workshop met kruiden o.a. olie en azijn en een sing-a-long met oud-Hollandse kinderliedjes.

Op zondag 19 augustus wordt de terugkeer van vier historische parkrijtuigen feestelijk gevierd met een dag vol dieren, demonstraties en andere activiteiten in het park.

De Voorschotense Oldtimer Vereniging (VOV) organiseert op zondag 9 september 2018 voor de 25e keer de Oldtimerdag Voorschoten. Deze dag is onderdeel van het Weekend van Voorschoten met drie dagen lang tal van activiteiten in het centrum van Voorschoten.

De Volkskrant meldt dat Huize Ivicke te Wassenaar is gekraakt en dat de krakers het pand opknappen. Krakers doen met Wassenaarse villa wat ‘krottenkoning’ nalaat: opknappen

In 97% van gemeenten wordt Burendag gevierd
Al ruim 800 buurten in Zuid-Holland hebben zich aangemeld voor Burendag. Voor de dertiende editie zijn in het hele land al bijna 5.000 activiteiten aangemeld. Met nog anderhalve maand te gaan is het goed mogelijk dat het recordaantal van 2017 (bijna 6.000 deelnemende buurten) verbroken gaat worden.

Eind van deze maand wordt er weer voorgelezen in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. De gratis voorleesochtenden zijn voor alle peuters van 2 tot 4 jaar, met hun (groot)ouders en/of verzorgers.

Het Spoorhuis op het stationsplein in Voorburg zal niet worden omgevormd tot horecalocatie. Dat heeft de persvoorlichting van HTM laten weten aan Omroep Midvliet.

Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg (SenW) verzorgt in de zomervakantieperiode voor jongeren op het Schakenbosch in Leidschendam een aantal activiteiten. Schakenbosch is een instelling voor jongeren die het door omstandigheden moeilijk hebben. Ze worden hier tijdelijk opgevangen en begeleid zodat ze daarna weer naar hun vertrouwde omgeving terug kunnen.

De beelden die zijn gemaakt op het Lange Voorhout in Den Haag in het kader van het Wereldkampioenschap Zandsculpturen 2018 zijn nog te bezichtigen tot 19 augustus.

De blauwalg maakt nu ook het zwemmen op Aquapretpark Vlietland onmogelijk. De beheerders van het waterpretpark in het recreatiegebied tussen Leidschendam en Voorschoten hebben afgelopen donderdag besloten het zwemmen voorlopig te staken. Dat meldt Omroep West.

Het varend bloemencorso dat afgelopen weekend in het Westland werd gehouden, heeft meer dan een half miljoen bezoekers getrokken. Dat laat de organisatie weten in een persbericht. Een bontgekleurde stoet vaartuigen trok dit weekend onder veel bekijks door de waterwegen van het Westland, Den Haag en Midden-Delfland.

Wassenaar is sinds kort een muziekschool rijker: de Popschool Wassenaar. Op de popschool wordt les gegeven in zang en op piano, gitaar en drums. Daarnaast wordt hard gewerkt aan het opzetten van een popkoor en kidskoor.

Maandagochtend kwamen twee personenauto's op de N44 bij Wassenaar met elkaar in botsing. Dat meldt de website District8.net