Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Alle nieuwsberichten

Afgelopen weekend vierde de Krajicek Foundation haar 20-jarig jubileum in Rotterdam. Tijdens de feestelijke dag werd de grootste Krajicek Playground van Nederland geopend. Sport en Welzijn (SenW) uit Leidschendam-Voorburg had de eer hierbij aanwezig te zijn met een aantal sportertjes van de Playground Prinsenhof. Lina mocht zelfs met Richard Krajicek himself op de foto.

Op donderdag 12 oktober vindt een voorlichtingsavond over piekeren plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in wijkcentrum Oosterpoort, Zanzibarplein 5 in Zoetermeer en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

"Sinds 1 september is Leidschendam-Voorburg overgestapt op het om de week ophalen van het afval. De ene week de grijze bak. De andere week de groene bak. Niet zo heel ingrijpend, lijkt het. Maar het levert toch nogal wat commotie op. Waarbij ook geroepen wordt 'dat we dan maar moeten stoppen met dit afvalbeleid'. Maar gaat het afvalbeleid dan alleen over het ophalen van de grijze en de groene bakken? Nee, er zit een visie achter. En die vergeten we wel eens.

Op zondag 1 oktober verzorgt de Werkgroep Kerk en Buurt weer een High Tea in de Koningkerk in Voorburg. De deuren van de Koningszaal gaan open om 14.00 uur en het programma begint om 15.00 uur.  Voorburger Wim Algera, docent kunstgeschiedenis en lid van wijkgemeente Open Hof, neemt u aan de hand van prachtige dia’s mee op een tocht door de Oranjezaal van Huis ten Bosch, het paleis aan de Bezuidenhoutseweg dat de komende jaren gerestaureerd zal worden. 

De 'Beursvloer aan de Vliet' brengt bedrijven en maatschappelijke organisaties in Leidschendam-Voorburg samen. Op woensdag 1 november vindt de derde Beursvloer aan de Vliet plaats. In een informele en dynamische sfeer maken circa veertig  lokale bedrijven en serviceclubs concrete samenwerkingsafspraken met vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties uit Leidschendam-Voorburg. Het gaat om uitwisseling van kennis, helpende handen, faciliteiten, materialen, creativiteit en contacten. En… geld is taboe.

Wat is de dode hoek van een vrachtwagen, hoe gevaarlijk is die en hoe ga ik daar veilig mee om? Leerlingen van basisschool De Driemaster in Voorburg kregen vrijdagmiddag 22 september tijdens een 'Dode Hoek-les' antwoord op deze vragen.
Tijdens deze les bezocht een rijinstructeur met vrachtwagen de school om leerlingen de gevaren rond de dode hoek van een vrachtwagen te demonstreren.

Het rapport van de Rekenkamercommissie over de financiën van de gemeente Voorschoten laat zien dat de signalen, die D66 sinds haar her-aantreden in de Raad in 2014 heeft afgegeven, nu bevestigd worden. Fractievoorzitter Marco van der Meij complimenteert de Rekenkamercommissie met een evenwichtig rapport.

In bibliotheek Wassenaar start op donderdag 12 oktober de (verkorte) cursus Android tablet voor beginners. Deze cursus is bedoeld voor mensen die weinig of geen ervaring hebben in het gebruiken van een Android tablet.
Leer tijdens drie bijeenkomsten alles over het gebruik van uw Android tablet.

Op zaterdag 23 september vindt de tweede editie plaats van ‘Terug naar de Kust’. 40 koren met 1700 koorleden (!) uit Scheveningen en Den Haag, maar ook uit andere delen van Nederland, zorgen voor een uniek zangspektakel. Nooit eerder werd een korenfestival van deze omvang in het hart van Scheveningen gehouden.

Zaterdag 21 oktober is het tijd voor 'Remember the good times' in de Noviteit in Monster. Terug naar de jaren 60 met een aantal bands die garant staan voor een volle dansvloer en heel veel fans. The East & West Rockers uit Den Haag spelen indo en nederpop of ze nooit anders gedaan hebben zanger Fred zingt de mooiste ballads maar ook de stevige rockers van Elvis, Cliff, maar ook de Nederlandse artiesten.

Vorig jaar rond deze tijd nam Vlietwensen uit Ledschendam-Voorburg de eerste aanvragen van burgerinitiatieven voor een betere buurt in behandeling. Men is nu één jaar en ruim zeventig aanvragen verder. Om hier aandacht aan te besteden wil men samen met alle initiatiefnemers en wethouder Nadine Stemerdink terug- en vooral vooruitkijken, elkaar persoonlijk te leren kennen en elkaar inspireren.

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West zet zich in voor de gezonde ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Dat doet JGZ met het consultatiebureau, de schoolarts, telefonische- en inloopspreekuren en een cursusaanbod voor ouders. Naast het vaccineren, meten en wegen, luistert JGZ goed naar de vraag van ouders en kinderen. JGZ kijkt daarbij naar de eigen kracht van kind én gezin.

Zaterdag 23 en zondag 24 september vindt de 26e editie plaats van het Tina Festival (voorheen de Tina-dag) in attractiepark Duinrell plaats. Tina Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét event waar je als meisje moet zijn geweest!
Met al een aantal uitverkochte edities van het event, waarvan vijf weekendedities, heeft Tina Festival bewezen dat het dé plek is waar jonge meiden samenkomen.

Vrijdag 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Ter gelegenheid van deze dag rganiseert de Bbiliotheek aan de Vliet de Nationale Voorleeslunch. Voor de Voorleeslunch zijn drie bekende namen uitgenodigd: Yvonne Keuls, Carel ter Linden en Marjan Berk. Zij lezen voor in de bibliotheek. Aansluitend kunt u onder het genot van een lunch napraten met de schrijvers. U bent van harte welkom.

Het Huygenskwartier in Voorburg zal 30 september van 11:00 tot 16:00 uur gevuld zijn met kunst en kunstenaars. Voor de derde keer wordt de Voorburgse Rondgang georganiseerd door o.a. de Kunstuitleen Voorburg, Galerie Brugman en Museum Swaensteyn. In de etalages en in de winkels zijn kunstwerken te zien.

Op zaterdag 23 september maak je kennis met het ontwerpen van letters. Handletteren moet leuk zijn. In deze workshop ga je heel veel tekenen. Iedereen kan het leren, het is vooral durven. Er wordt niets weggegooid, hooguit uitgegumd en dan weer verdergaan.

Maak kennis met crematorium Eikelenburg in Rijswijk en met elkaar op zaterdag 23 september. Kom op zaterdag 23 september naar 'Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg', Eikelenburglaan 7 in Rijswijk voor de Nationale Burendag en ontmoet de medewerkers van het crematorium en elkaar. Tijdens Burendag is het pand geopend van 11 tot 15 uur.

Het College van B&W van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft het voornemen om de aandelen van Eneco te verkopen, net zoals diverse andere gemeenten die aandelen bezitten.

Winkelcentrum Hoog Catharijne heeft met succes de Europese merkregistratie 'Mall of the Netherlands' van Rodamco laten schrappen. Volgens het Europese merkenbureau EUIPO heeft Rodamco het merk langer dan vijf jaar niet gebruikt en zijn de rechten daarom vervallen aldus Merkenbureau Chiever.

Den Haag wint Nationale Groencompetitie en Waalwijk heeft zilver gehaald. Dit maakte de jury van de Entente Florale woensdagmiddag bekend op de Groendag in Krimpen aan den IJssel.

In locatie Antoniushove van het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) in Leidschendam opent op donderdag 5 oktober het nieuwe Informatieplein Oncologie.
Het Informatieplein biedt advies en waar mogelijk antwoorden op allerlei vragen die kunnen ontstaan tijdens, tussen en na intensieve behandelingen in het ziekenhuis.

De Cassini-Huygens ruimtesonde in 1997 gelanceerd met behulp van een Titan IV-raket. Hij bestond uit een hoofdsonde (orbiter) en een kleine hulpsonde, Huygens.
Deze sonde werd genoemd naar Christaan Huygens omdat hij op 25 maart 1655 een stipje ontdekte bij de planeet Saturnus. In juni was hij er zeker van dat het om een maan ging: hij had het lichtpuntje viermaal rond de planeet zien gaan. Het was de grootste maan van de planeet, die tweehonderd jaar later de naam Titan zou krijgen.

Van 21 tot en met 24 september draait in Den Haag alles om vrede en recht. Donderdag 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de internationale Dag van de Vrede. Op deze dag start in Den Haag voor het vierde jaar het Just Peace festival.

Op vrijdag 6 oktober vindt de vijfde editie van het I’M BINCK festival plaats. 24 uur lang kunnen bezoekers de Haagse Binckhorst ontdekken en beleven samen met lokale ondernemers en (toekomstige) bewoners.

De gemeente Leidschendam-Voorburg en het Hoogheemraadschap van Delfland beginnen een pilot in de Van Deventerlaan en omgeving voor het afkoppelen van regenwater. Afkoppelen draagt bij aan het opvangen van de gevolgen van de klimaatverandering. Door de regenpijpen van de 250 woningen in deze buurt los te maken van het vuilwaterriool, blijft regenwater in het gebied. Het voorkomt dat regenwater naar de waterzuivering gaat. Gemeente en hoogheemraadschap investeren samen in deze duurzame oplossing.

Bereikbaarheid van Den Haag is een van de speerpunten van de VVD Den Haag, blijkt uit het programma dat de naam ‘Den Haag nog mooier!’ draagt. De liberalen wijzen erop dat de stad de komende jaren fors groeit en dat als er niets gebeurt, Den Haag dichtslibt.

Op de toch al zwaar belaste N44 (Rijksstraatweg) bij Wassenaar worden vanaf 21 september nog langere files verwacht. Woensdag wordt een begin gemaakt met de aanleg van de verbindingsweg (de Rijnlandroute) tussen de A44 en de A4. En dat geeft hoe dan ook overlast.

De VVD-fractie Leidschendam-Voorburg zegt verbijsterd te zijn dat haar voorstel om het afval vanaf heden weer wekelijks op te halen, door een meerderheid van de raad is verworpen. De tegenstemmende partijen laten inwoners hiermee opgescheept zitten met het afval, zo laat de fractie in een persbericht weten.

Op 19 september is bekend gemaakt dat Het Veur Theater in Leidschendam is genomineerd als 'Meest gastvrije theater van Nederland', in de categorie middelgrote gemeenten. In totaal zijn er 40 theaters genomineerd, in vier categorieën.

Afgelopen zaterdag heeft de Hema aan het Damplein definitief de deuren gesloten. Binnenkort zal ook de meubelwinkel Mystico aan de Damlaan dicht gaan.
Huiswerkbegeleidingshuis Studiekring is op de Damlaan naar een groter pand aan de overzijde verhuisd.

Op 7 juli 2015 heeft waarnemend burgemeester mevrouw Leemhuis-Stout van Leidschendam-Voorburg aangifte gedaan van schending van de geheimhoudingsplicht inzake de raadsenquêtecommissie grondexploitatie Duivenvoordecorridor. De leden en de ondersteuning van de raadsenquêtecommissie hebben geheimhouding van hun werkzaamheden en bevindingen afgesproken en hebben besloten dat in gezamenlijkheid via de voorzitter met personen buiten de commissie zou worden gecommuniceerd.

Vrijdag 29 september verzorgt Inloophuis Haaglanden een workshop ‘Stilstaan bij vermoeidheid bij kanker’. Veel mensen hebben last van vermoeidheidsklachten als gevolg van (de behandeling van) kanker. Dit heeft een grote invloed op hun leven. Tijdens deze workshop kunt u ervaringen delen, vindt u herkenning en erkenning en krijgt u informatie en tips over hoe u zo goed mogelijk met de vermoeidheid kunt omgaan.

In acht jaar tijd heeft Voorschoten 75 miljoen euro te veel uitgegeven. Dit komt neer op één euro per dag van elke inwoner van Voorschoten. Opvallend, zeker als je weet dat de totale jaarbegroting van de gemeente zo'n 60 miljoen euro bedraagt. En dan is er ook nog een lege spaarpot, waarin 8 jaar geleden nog 40 miljoen euro zat. Hoe kan dat?

Wegens onderhoudswerkzaamheden is de Sijtwendetunnel (N14) de komende weken ‘s nachts dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. Ter plaatse geven gele borden de omleidingsroute aan.

Wanneer de gemeente bouwt naar behoefte en beter samenwerkt met investeerders, kan een miljoenentekort bij de nieuwbouw Klein Plaspoelpolder in Leidschendam worden afgewend. Dat betogen VVD-raadsleden Bart Eleveld en Gerrit Nijhof naar aanleiding van de huidige plannen van het college voor dit gebied. Volgens de lokale VVD kunnen beter huurwoningen in de middenklasse worden gebouwd dan sociale huurwoningen. Dan ontstaat doorstroming op de woningmarkt. Uit onderzoek blijkt dat er grote kansen liggen om beter samen te werken met commerciële beleggers. De gemeente kan zo een miljoenentekort voorkomen.

Sinds 1 september is er een website speciaal voor mantelzorgers in Leidschendam-Voorburg: www.mantelzorglv.nl. Hier vinden mantelzorgers hun weg in het (lokale) aanbod van zorg en ondersteuning, regelingen en activiteiten die voor mantelzorgers worden georganiseerd. Ook de activiteiten rond de 'Dag van de Mantelzorg', 10 november aanstaande, zullen op deze website worden vermeld.

Kinderen en jongeren hebben recht op een kansrijke, veilige en gezonde situatie in en om het gezin, om ongestoord te kunnen opgroeien. Ouders zijn daarvoor als eerste aan zet. Maar opgroeien en opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Een goed advies bij een opvoedvraag kan al veel oplossen! Natuurlijk kan vaak een familielid of andere ouder helpen. Maar soms is het fijn als een professional kan ondersteunen, voordat kleine problemen groot worden.

Een bromfietser is maandagmiddag op het fietspad langs de A44 in Wassenaar zwaargewond geraakt. De bestuurder van de bromfiets werd aangereden toen een bestelbus rechtsaf de Paauwlaan insloeg.

Zaterdag 16 september zijn in de oranjerie van tuincentrum Life & Garden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt van de Tuinmetamorfosewedstrijd 2017.

De Nationale Sportweek 2017 zit er weer op. Sport en Welzijn (SenW) organiseerde in samenwerking met lokale sportvereni-gingen de Nationale Sportweek in Leidschendam-Voorburg.

Na de VVD luidt nu ook de gemeenteraadsfractie van het CDA Leidscham-Voorburg de noodklok over het nieuwe afvalregime van Avalex.

Het ziet ernaar uit dat Wassenaar er een jaarlijkse traditie bij krijgt. De tweede editie van de “All American Evening” met jazz en blues trok zaterdag meer publiek dan de eerste.

Basisschool De Margriet heeft tijdens de Nationale Sportweek meegedaan met The Daily Mile. Iedere middag renden alle leerlingen een kwartier lang rond hun schoolgebouw.

Haaieneiland' van de in Wassenaar geboren schrijver en journalist Rob Ruggenberg heeft de Thea Beckmanprijs voor de beste historische jeugdroman gewonnen. Dat heeft de organisatie zaterdag bekend gemaakt. Het boek krijgt de onderscheiding van zowel de vakjury als de kinderjury.

Volgens kermisexploitanten van de Haagse kermis op het Malieveld was er zaterdag helemaal geen sprake van een grote vechtpartij. De politie heeft het volgens de kermisexploitanten groter gemaakt dan het was. De exploitanten zijn het dan ook oneens met de plotseling sluiting van de kermis zaterdagavond.

Zaterdag is in Attractiepark Duinrell in Wassenaar het 100-jarig bestaan van de Reddingsbrigade Nederland gevierd. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder meer koning Willem-Alexander en burgemeester Charlie Aptroot van Wassenaar.

Op zaterdag 23 september wordt burendag gehouden. Ook in het Sijtwendepark in Voorburg is tussen 13:00 en 17:00 uur van alles te doen. De toegang is gratis; de hoofdingang is aan de Rodelaan in Voorburg.

Zaterdag 16 september tekenden het bestuur van Jeugdmanege Hestar en wethouder Bianca Bremer van de gemeente Leidschendam-Voorburg de verlenging van de huurovereenkomst van de manege. Daarmee is Hestar de komende drie jaar verzekerd van een plek in het hart van de gemeente. 

Met de verkiezingen van een nieuwe gemeenteraad in zicht, is de site wonen-in-wassenaar.nl opgericht. De initiatiefnemers willen op deze site het beleid in Wassenaar consequent en kritisch volgen. Daar is alle reden voor, zo vinden de initiatiefnemers. Er zijn te weinig woningen beschikbaar voor mensen met een bescheiden inkomen.

Zaterdag 7 oktober kan iedereen de tweede editie van het Zoetermeerse spektakel 'Vijverpop 079' beleven. Vijverpop 079’ is een jaarlijks terugkerend gratis toegankelijk muziekfestival. Een behoorlijke dosis live entertainment die zal plaatsvinden op een groot podium op het centrale plein van winkelcentrum Vijverhoek aan de Van Stolberglaan te Zoetermeer.

Wegens groot succes in Nieuw Rijswijk  organiseert Welzijn Rijswijk, in samenwerking met Cardia, nu ook in Oud Rijswijk: 'Wandelen voor beginners'. Iedere woensdag om 11 uur wordt vertrokken vanaf Onderwatershof, zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Hier zijn geen kosten aan verbonden.