Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Op vrijdag 16 november komen de leerlingen van groep 8 van de Nutsschool in Wassenaar naar de studio van Midvliet. Daar gaan ze leren hoe een radioprogramma gemaakt wordt en hoe televisieprogramma’s tot stand komen. Ze gaan aan den lijve ondervinden wat presentatoren, regisseurs, redacteurs, cameramensen, technici, nieuwslezers etc. doen.

Terug van weggeweest! Zondag 16 december is er weer CineMini, een filmvoorstelling voor de allerkleinsten in Filmhuis Wassenaar: "De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen". Op deze ochtend wordt een film gedraaid voor de allerkleinsten onder ons. Het licht in de bioscoop gaat niet helemaal uit en het geluid zal niet al te hard zijn. Ook is het niet erg dat kinderen wat praten of lopen.

Vrijdag 9 november was Buitenplaats De Paauw in Wassenaar het toneel van masterclasses restaureren op locatie. Zo’n tachtig mbo-scholieren bouwkunde maakten kennis met het restauratievak. Aan het einde van de dag ontvingen de leerlingen een certificaat, uitgereikt door wethouder Hubert Schokker.  

Ze zien ze vliegen, die Enge Buren. En anders dan u misschien denkt, is 'Vreemde Vogels' van Enge Buren géén jeugdvoorstelling. Vrijdag 16 november bespelen de drie heren het podium van Theater Warenar met hun zevende show vol muziek, humor en cabaret.

Overgestapt naar Windows 10 en wat nu? De cursus Windows 10 in Bibliotheek Wassenaar is bedoeld voor diegenen die overgestapt zijn van een eerder Windows operating system, zoals Windows 7 en 8 - maar ook Windows XP.
In de cursus leert u de verschillen en overeenkomsten van Windows 10 en de eerder genoemde systemen.

Het gemeentebestuur van Wassenaar maakt zich hard voor een zelfstandige gemeente in de regio en een kwalitatief goed bestuur. Dit is wat de Wassenaarders van hun gemeentebestuur mogen verwachten. Raads-, commissie- en collegeleden hebben in de afgelopen maanden een document opgesteld, waarin het gemeentebestuur aangeeft hoe zij de positie van Wassenaar in de regio ziet en welke maatregelen zij heeft genomen, neemt en zal nemen om ook naar de toekomst toe de zelfstandige positie van Wassenaar in de regio waar te maken.

Prinses Beatrix heeft afgelopen zaterdag de opening van de Armando-tentoonstelling in Museum Voorlinden te Wassenaar bijgewoond.