Woensdag 24 april was het een drukte van belang in het Boekenhuis aan de Franse Kerkstraat.

Vele boekenvrienden en klanten kwamen feliciteren. Daarnaast ontving Stichting Jarige Job de cheque en werd het nieuwe goede doel geïntroduceerd.

Het verjaardagsfeest begon om 11.00 uur met koffie, thee en lekkers. Er was voor iedereen een gratis Literair Juweeltje en op de boekentafel lagen stapels boeken: uitzoeken 5 voor € 5,00. Ook ging de Feestpuzzelwedstrijd van start, dit jaar een woordzoeker. In de winkel liggen printjes klaar, de trekking van de tien winnaars van een Boekenhuis waardebon is op zaterdag 11 mei om 14.00 uur.

Marianne Knijnenburg, oprichter van Goede Doelen Boekenhuis Marianne (genoemd naar Prinses Marianne van Oranje-Nassau), vertelde na afloop: “Wat een geweldige dag is het geweest! We hebben met alle vrijwilligers enorm genoten. Heel veel dank aan iedereen. En wat fijn dat er maar liefst € 1.140,00 op de cheque voor Jarige Job geschreven kon worden.”

Ieder kind verdient een verjaardag
Jarige Job ambassadeur Caroline nam de cheque in ontvangst. Caroline: “In Nederland zijn er kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Jaarlijks vieren meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job! In de verjaardagsbox zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Cakemeel, slagroom en vrolijk strooisel voor de verjaardagstaart, een traktatie voor op school, ook voor de juffen, slingers en ballonnen en drie cadeautjes voor de jarige. Een van de cadeaus is altijd een leesboek. De waarde van een box is € 35. Dus met deze prachtige cheque kunnen we stevig aan de slag!”

Vliet en Burgh goede doel tweede kwartaal
De vrijwilligers van het Boekenhuis hadden als goed doel voor het tweede kwartaal gekozen voor Vliet en Burgh. Locatiemanager Yolanda Hoefman vertelde: “Vliet en Burgh is een jeugdlocatie van het Leger des Heils in Voorburg. Op het terrein staan drie grote panden met elk een eigen bestemming. Het grote huis wordt bewoond door jonge moeders (tienermoeders). Aan deze meiden bieden we opvoedondersteuning en we stimuleren de moeders om weer naar school te gaan of werk op te pakken zodat ze uiteindelijk zelfstandig met hun baby kunnen gaan wonen.

In het andere pand wonen kinderen en jongeren die niet meer veilig thuis kunnen wonen. Op deze kleinschalige groep bieden we liefdevolle zorg en proberen we zoveel mogelijk het gewone leven te bieden. We plaatsen niet onnodig door, dat betekent dat de kinderen zo lang als nodig bij ons kunnen blijven.

Het derde pand gaan we verbouwen tot woonunits waar zowel de jonge moeders als pubers die op de groepen hebben gewoond kunnen oefenen met zelfstandigheid. Ze kunnen daarbij terugvallen op de vertrouwde begeleiding die nabij is. Dit zorgt voor een grotere kans op een succesvol traject richting zelfstandig wonen.

Meer weten over alle ontwikkelingen op Vliet en Burgh? Neem dan een kijkje op de site: Vliet en Burgh: van een instelling naar een THUIS (legerdesheils.nl) of Help kwetsbare jongeren op eigen benen staan - Leger des Heils.”


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Goede Doeklen Boekenhuis Marianne.
Foto boven dit bericht: v.l.n.r. Yolanda Hoefman (Vliet en Burgh) Marianne Knijnenburg (Boekenhuis) en Caroline (Jarige Job) (foto Michel Groen).
Foto hieronder: Jarige Job ambassadeur Caroline (l.) ontvangt Boekenhuis cheque € 1.140 van Marianne Knijnenburg (foto Michel Groen).

3. Jarige Job ambassadeur Caroline l. ontvangt Boekenhuis cheque EUR 1.140 van Marianne Knijnenburg foto Michel Groen