De week van 27 t/m 31 mei staat in het teken van de Nationale Beweegweek voor ouderen.

Een week waar aandacht is voor verschillende sportieve activiteiten in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Meer informatie hierover is te vinden op de Sport en Cultuurkaart.

CreActief 55+, een initiatief van SenW, verzorgt in deze week op vrijdag 31 mei weer een nieuwe editie van Nostalgie langs de Vliet, een actieve wandeling voor 55-plussers.

Tijdens deze sportieve voorjaarswandeling kom je langs culturele en kunstige bezienswaardigheden in Leidschendam-Voorburg. Het is een leuke combinatie van cultuur en bewegen. Zoals bij elke CreActief activiteit staat hier ook de combinatie van sport en cultuur centraal. Je komt meer te weten over de culturele omgeving terwijl je in beweging bent. Voor fanatiekelingen kan de route extra sportief worden gemaakt met beweegoefeningen, die toegevoegd zijn aan de route. Na de wandeling is er een kopje koffie of thee.

Wandelen is belangrijk om lichamelijk en mentaal gezond te blijven en bewegen in de buitenlucht is heel erg gezond. Je kunt ervoor kiezen om alleen mee te doen of om samen met anderen te lopen. Een praatje met medewandelaars levert leuke gesprekken en kennismakingen op. Wandel je graag samen, maar heb je geen wandelmaatje? Laat het weten aan de organisatie, dan kun je worden gekoppeld. Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes, een kortere en een langere variant. De kortere wandeling van ca. 4,3 km en de langere variant van ca. 9.3 km starten beide om 13.00 uur.
Eerdere enthousiaste deelnemers: “Wie heeft deze route bedacht, echt top met twee duimen omhoog.” En “Dank voor het organiseren, het was weer fantastisch! Echt leuk ook met de wandelmaatjes!”

De organisatie vraagt deelnemers om mee te nemen: stevige wandelschoenen, makkelijk zittende kleding, waterfles, iets te eten en een pen. Daarnaast is het handig om een telefoon mee te nemen die QR codes kan scannen voor extra informatie over de route. De start (en eind) locatie is bij Ons Tolhuis, De Horre 1 in Leidschendam. Je kunt je aanmelden via de website van Sport en Cultuurkaart, www.sportencultuurkaart.net


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht SenW.